L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 30 de març del 2013

La Processó del Silenci marca el punt culminant de la Setmana Santa




Els actes religiosos que al llarg de la setmana han tingut lloc a Tavernes han culminat avui amb la “Processo del Silenci”, també coneguda com a “del Sant Soterrar”. Des d’un punta de vista antropològic i simbòlic, vindria a representar la tristesa dels creients davant la mort de Jesucrist. És la representació de l’acte final del judici i mort d’un home, el fill de Deu per als catòlics, que ha patit per l’egoisme, la sobèrbia, l’enveja, l’afany de poder i el pecat del Món. És alhora una representació de l’amor que Déu té a la humanitat que envia el seu propi fill, fet home per a salvar el Món.


Tot aquest simbolisme, que és un dels pilars de la fe cristiana, està representant en aquesta processó, amb passos o escultures al·lusives als esdeveniments que han tingut al voltant de la crucifixió i mort de Jesús:  La imatge de Crist en la creu o el Crist jacent, mort, i acompanyat per la Verge de dol (La Dolorosa) i al seu voltant tot el poble de Deu. 
 
 Aquesta manifestació de devoció popular té el seu origen en la Edat Mitjana, ,però va arrelar i assolir gran importància a partir dels segles XVII i XVIII, en ple barroc, potser també impulsada, com la resta de processons, per la gran importància que tindrà la imageneria espanyola.
 

A Tavernes, el ritus s’ha celebrat com es ve celebrant de temps i ha estat seguit com espectadors per una gran multitud de veïns i veïnes. Les confraries de Tavernes han desfilat, amb el so dels tambors i de la banda de música de fons, i tancant la comitiva una representació del consistori i dels màxims representants dels estaments de poder, presidits per l’alcalde de la localitat, Jordi Joan. 
-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

No coneixia esta vessant tan beata vostra.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Simplement tradició, cultura popular, història, antropologia...
o si vols, simplement informació general del que passa pel poble.
I això és com tot: nosaltres tampoc coneixiem com tant i tanta gent, que sabem pensa i opina una cosa, van de participants en les processons.
Però com va dir Jesucrist: "A Déu el que es de Deu.... " i nosaltres ho acabem dient: "i a la informació diària del poble el que és de la informació".
Qeu acabem bé la Setmana Santa i tinguem bones Pasqües, inclosos la paella, mona, catxirulo, pepitos, pronto... (ja veus tot tradicions).

Anònim ha dit...

Cotorra fins a les processons i tot...ara resultara q estos del bloc som mes papistes que el papa!!!? Ara, jo crec que trauen estos articles per a que no falte la foto de jordi.

Un Jubilàt ha dit...

Fà 60 anys que vec estes processons i altres com estes i sempre vec les mateixes cares,ignorants i fatxes,perqué collons la dreta sempre s'ha refugiat en l'esglesia?.Per amagar els seus pecats?

Anònim ha dit...

El màxim de comentaris per notícia que en són, quatre?
I abans es queixàveu de Franco?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els comentaris són els que són, segons els interessos - suposem- dels lectors. Hi ha vegades de 20, de 14, o de cap.

Ara si ens dedicàrem a autocomentar-nos, cosa que sembla ser prou freqüènt en els blogs d'internet i que no fem, segur que pujaria el nombre com l'escuma ¿no creus?

Que importa el nombre de comentaris o el nombre de persones que han llegit la noticia? Fins ara aquesta noticia ha estat llegida 109 vegades. Encara que no els veges, les estadístisques del blog permeten eixes dades.
La noticia del darrer incendi que publicàrem el dia 25, només la d'aquest dia, ha estat llegida 283 vegades i només té 2 comentaris. Normalment no hi ha relació entre visites i comentaris fets a una noticia.

Anònim ha dit...

O siga que lo important en un blog suposadament obert a la opinió no es que comenten, sinó sols que el lligen. Per a l'adoctrinament si, per suposat (i no soc de NNGG).
Feu una estadística dels comentaris no publicats a La Cotorra i estudieu el perquè. I després es mireu a l'espill i es digueu lo guapos que sou. Per suposat que aquest tampoc el publicareu, tornant-vos a retratar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Entén primer que res que ací fonamentalment informem, les opinions després són vostres.
I si fóres de NNGG (no cal amagar-se si ho fóres) tindries tot el dret a enviar comentaris i que es publicaren... sempre i quan aportaren alguna cosa a la notícia i siguen respectuosos.
El que està clar es que no publicarem cap ofensiu a les persones o que amb l'excusa de comentar un fet se'n vaja per les branques per anar a parar a això. Per eixes tasques ja hi ha altres blogs. I segur que eixos comentaris te'ls acceptaran de seguida. Ací no. I els pocs que deixem de publicar igual són d'un color que d'altre, que contra el PP i forts també en deixem de publicar, tots els dies. Primer les persones. Això ho tenim clar. ¿Tu ho tens?

Aquest comentari darrer teu tampoc no aporta res a la noticia i te'l publiquem simplement per dir-te que ens reafirmen a dir - com altres vegades hem dit -que publiquem tots els comentaris que aporten alguna cosa. Un comentari no va a canviar la idea ni el pensament de ningú que el llig.
No solem publicar aquells que simplement es limiten a malparlar i no dir res sobre el tema. I fins i tot en publiquem bastant en eixa línia nomes cal vore alguns dels que hi ha per dalt.
I disculpa, qui es retrata no som nosaltres. Nosaltres ens retratem tots els dies des de fa quasi 4 anys. Eres tu que es retrata.
I el que hem dit: per desproticar, malparlar, insultar... això si sempre als mateixos, ja hi ha altres blogs.
Ací no. Seguim la línia informativa, que mai hem amagat quina és - amb la qual cosa ens diràs partidistes- però sabem molt bé on està la ratlla roja i que s'ha d'ultrapassar.
Encara que en vore algunes informacions manipulades i sesgades ens mosseguem la llengua.
Per tant comenta, tot el que vulgues, des del respecte a les persones i als fets que s'estan exposant.
Salutacions i bon dia.

Anònim ha dit...

Ja he comentat, venia al tema i sense faltar ningú, i no ho haveu publicat, per passar la fina linea que marqueu interessadament de "no prou interessant". Interessant per a qui?
Més clar? aigua.
Este tampoc el publicareu, us deu haver sentat com un insult.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No home no. Tenim molta corretja. Si ací ens diuen de tot.

Anònim ha dit...

Cotorra de les 18:54.
Manipuladora i damunt, cínica.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tu veus com ens diuen de tot...!!!

Anònim ha dit...

Pero, que es mentira?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si el refereixes a manipuladors de fets. Sí. Totalment mentira.
Et retem a que ens digues una notícia de les milers de publicades que siga mentira.

I et recordem que els comentaris estan sotmesos a moderaió. I els moderadors som nosaltres. Són les regles del joc. Si vols hi jugues, ningú no t'obliga i si ho fas accepta les normes.

I si el refereixes a que ens diuen de tot, això és veritat. Ens diuen de tot i, encara que no t'ho cregues, més la gent que s'autoqualifica d'esquerres i sense responsabilitat de ninguna classe en el govern de la ciutat. Eixa gent que demanen al govern d'esquerra que faça el mateix que feien els de dreta.
O siga, sempre han criticat comportaments i actituds al govern de la dreta, i ara critiquen al d'esquerra per no actuar igual que fan els de la dreta.
Ai, el cainisme de l'esquerra!!!.

I crec que ja val la pena que deixem el tema. ¿No creus? Ni es lloc ni moment adequat. Ni tampoc és lloc per esplaiar-se amb escrits d'unes quantes ratlles.

Hi ha una cosa que es diuen eleccions i campanya electoral i eixe és el fòrum i moment per discutir aquestes qüestions. Total es preparar un grup presentar-se i comprovarà com TOT EL POBLE està d'acord amb això i...¡¡¡ a governar!!! (Ironia. Cotorra irònica)

Tema tancat. No siguem cansinos.
Gràcies.