L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 4 de març del 2013

La Falla La Via va celebrar ahir la 18é Matinal Motera




La falla La Via va celebrar ahir diumenge la tradicional “Matinal motera” que, en aquesta ocasió, arribava a la seua 18é edició. La jornada va estar molt animada i bastant concorreguda, sobre tot a l’hora de l’esmorzar i  eixida de les motos, però era un comentari general que enguany s’havia notat la menor presencia de vehicles i afeccionats, cosa de la qual es culpava al mal temps dels dies previs i, com no, a la crisi que està frenant també l’assistència a actes de tota classe.


 Els voltants del casal de la Falla la Via, organitzadora de l’acte, l’envelat i els carrers del voltant van ser l’escenari que va acollir la parada i exposició de motos, sempre molt concorreguda pels amants de les dues rodes, i on es podia com s’aprecia en les fotografies contemplar màquines de totes les èpoques i de tots els estils, ben arranjades i conservades pels propietaris.

Cal recordar que la matinal motera tenia un caràcter solidari: s’ajudava a la xiqueta de Bétera, Sònia, nascuda amb 16 malformacions, perquè els seus pares puguen acudir al suprem i aconseguir una indemnització que li permeta una una vida més digna, i es rifava un pernil,  en solidaritat i ajuda a Càritas i Creu Roja.


A partir de les 9 s’iniciava la concentració i l’esmorzar en la carpa, per a tot seguit, formar una caravana motera, precedida  en la seua marxa per efectius de les forces de seguretat, que recorria part de Tavernes i es dirigia a les veïnes localitats de la Valldigna. Després el dinar de paella, amenitzada musicalment  i la posterior cloenda de la concentració van tancar la jornada.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Els temps actuals fan que l'organització de grans esdeveniments com aquests cada vegada més, siguen més complicats fer-se. És gràcies a la il·lusió i treball desinteresat d'uns quants els que fan possible que es duguen a terme. jo sóc un gran afeccionat a les motos, fa molts anys que assisteisc a la matinal i m'ho passe d'allò més bé. El que em sap mal són comentaris de la gent del PP, que està preguntant quan ha costat l'acte, que quans diners s'han pagat en la neteja i quants en la brigada. Últimament la gent del PP sempre pregunta quan val tot: festiverns, cabalgates de reis, teatres i ara també la matinal motera. Em pareix de molt mal gust que es pregunte per aquestes coses que són actes que disfrutem tots. Espere que la matinal motera continue celebrant-se molts anys i que el PP no estiga tan interersat amb el que costa.

Anònim ha dit...

Jo veig molt bé que el PP s'interesse per quant ha costat la concentració motera, com va fer amb el Festivern. Al cap i a la fi es la seua obligació com oposicio.
I si ho va reclarmar en el FEstivern, per una simple raó de coherencia, crec precís que demane que li ha costat la matinal motera a l'Ajuntament, com veig precís que demane que li costen en despeses extres de policies, brigada i neteja de les falles, o tota la Setmana Santa, i processons, i qualsevol acte que organitze una entitat al llarg de l'any com siguen 24 hores de futbol, basquet o ciclisme.
I ja que tenim un BIM publicar-ho i no és per res, simplement perquè els ciutadans i ciutadanes siguem sabedors de que costa cada acte.

Anònim ha dit...

A mi no em pareix bé que es demanen comptes de tots els actes, hi ha actes que són per al poble i no cal mirar tant els diners. I si esta és la idea que té el PP d'ajudar a les falles... anem aviats.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Indepentment del debat de si l'Ajuntament ha de donar comptes del cost de qualsevol acte, cal recordar i remarcar que tot el que organitza, col·labora i/o dóna suport l'Ajuntament són per al poble.
No "hi ha actes que són per al poble". Tots són per al poble. Queda clar que tots no són del grat de tots els sectors poblacionals: a uns els agrada el Festivern, a altres les falles, a altres els actes religosos, a altres els esportius.
Pero tots són per al poble, i hi participa i hi assisteix qui vol.

Anònim ha dit...

Sóc l'anonim de les 10:40, no m'he explicat bé, volia dir que tots els actes són per al poble i que a alguns els agradarà més uns i a altres, altres i que tots estan igual de bé i pot participar qui vulga, el que no em pareix bé és que ara demanen comptes de tot, la matinal de la falla la via és molt coneguda i ve gent de molts llocs al poble. Em pareix molt malament que el PP vaja demanant explicacions al ajuntament per saber que ha costat la neteja.

Anònim ha dit...

Jo considere el contrari. Si el PP vol ser consegüent amb el que ha dit i vol fiscalitzar el govern, cosa per a la qual té tot el dret i és la seua tasca, ha de demanar totes les despeses. Totes, totes.
Per tant, jo els aplaudisc i els anime si ha dit de veritat que vol demanar les despeses "col·laterals" de la matinal motera o dels cotxes a la babalà del dissabte, perquè estaria fent un exercici de coherència amb el que va dir respecte el Festivern i les acusacions que ve fent al govern de que gasta en coses innecessàries.
Perquè despeses són les del Festivern i despeses són les dels actes de les falles, processons i events esportius i tots ixen del mateix lloc: de la butxaca dels contribuents.
El PP no pot - i segur que es el que farà - és demanar només les despeses dels actes que ells consideren que "no son políticament correctes" amb la seua ideologia mentre passen olimpicament de saber les despeses d'altres, com events religiosos, o en el cas que ens ocupa de les falles.
El PP si vol ser creible no pot fiscalitzar només allò que li siga políticament rendible i callar davant allò que puga ser "conflictiu" per als seus interessos polítics, com farà segur amb els costos dels demes actes que hem dit. O siga, farà la tasca d'oposició no mirant pels interessos de tot Tavernes sino dels propis.

No crec que la FdeF i totes les comissions, perquè son més intel·ligents, diguen res de que l'Ajuntament i el PP facen un acte de transparència i diguen els costos, però no només d'actes fallers, sinó de 24 hores de futbet, actes del Crist de la Sang, processons de tota mena, el campionat de futbo de cadets Cofuba, campionats de twauendo, 24 hores de básquet, futbol, curses ciclistes i el que em deixe.
Ho farà el PP? Segur que no. No els tornarem a sentir fins que arribe el Festivern, els bous, o qualsevol acte on el motiu principal siga alguna cosa relacionada amb la llengua i cultura del valencians.
Ho farà el govern municipal? Esperem que sí, encara que siga perquè els ciutadans coneguem el que costa les coses.