L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 17 d’abril del 2023

Sense notícies d'actuacions en les platges cara a l'estiu, tot i que el Miteco va anunciar el començament la segona quinzena d'abril.

La Goleta sense arena després d'un temporal

El Ministeri de Transició Ecològica (el MITECO) - tal com vam publicar ací- va aprovar l’execució “sense demora” de faenes urgents de millora d’una trentena de platges de la província de València. La informació publicada pel propi MITECO en el seu web i en la nota de premsa oficial confirma que la quantitat a invertir a la "província" és de 1.783.000 euros.

Minsa i pobra quantitat, i més si tenim en compte la quantitat de municipis i platges afectades. El dubte és saber si arribarà , com se sol dir, per tapar un forat de nas si tenim en compte les destrosses dels passats temporal: seran només parxes i segurament a Tavernes, una nova reposició d'arena bé de Gandia o Xeraco o del nostre terme, de la zona sud. 

 

 

Reposició d'arena en la Goleta

 

El Miteco del govern de Madrid ha publicat les tasques a fer en les platges, però la Goleta no hi apareix dins de les tasques concretes, i per tant suposem que hi haurà una aportació d’arena com a platja deficitària que és. I no ens estranyaria  que finalment l'actuació a la Goleta fora eixa: una nova aportació d'arena, com tantes altres fetes des del l'any 2002 fins ara, a l'espera de que el primer temporal se l'emporte. Seria "más de lo mismo", seguir i fer el mateix que feia ja el govern del PP mentre cada any que passa, empitjoren les condicions de les platges de Tavernes.

El  Miteco del govern de P. Sánchez (PSOE) va informar que les actuacions començarien en la segona quinzena d'abril, o siga a partir del dimarts després de la Pasqua de Sant Vicent. Si que ha informat amb tot luxe de detalls les actuacions a fer en altres platges, però res de les actuacions concretes i precises que hi haurà per a la Goleta  I Tavernes urbana (Ho hem preguntat on pertoca i no saben res).  Ni el Miteco ni Costes no ha informat. Per ara. 

 

Reposició d'arena en la Platja de Tavernes

 

Els greus efectes dels últims temporals han deixat danys importants en la costa valenciana, Tavernes inclosa. Les nostres platges estan afectades per la regressió provocada per les barreres construïdes per l'home,  l'escullera de Cullera o el port de València, i l'augment del nivell de la mar pel canvi climàtic que se suma a la falta d’aportacions naturals de sediments.

Els municipis en què s’actuarà són Sagunt (platges de la Malva-rosa de Corint, Corint, l’Almardà, el Port de Sagunt, el Grau Vell), Canet d’en Berenguer, Puçol, Meliana i Massalfassar, Alboraia (Port Saplatja Nord, Port Saplatja Sud), València (el Cabanyal, l’Arbre del Gos, el Saler, la Garrofera), Sueca (el Perelló,  les Palmeretes, la Bega de Mar), Cullera (el Dosser, l’Escullera, el Marenyet), Tavernes de la Valldigna (la Goleta, Tavernes urbana), Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard i Oliva (Terranova-Burguera, l’Aigua Morta).