L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 1 d’abril del 2023

AVUI DISSABTE: Simposi amb els millors especialistes. Tavernes ciutat lider d'idees per millorar l'atenció a la dependencia.


L’Ajuntament de Tavernes ha donat a conéixer les activitats i taules de debat, junt a altres aspectes de la programació, del "I Simpòsium ‘La dependència: un repte creixent’, que tindrà lloc en la Casa de la Cultura avui dissabte 1 d'abril de 10 a 13.30 hores. El simposi està coorganitzat per la Regidoria de Serveis Socials, que presideix Noelia Alberola, de Compromís, juntament amb l’Associació Humanitat Nova Espanya i l’ONG Solidaritat amb el Tercer Món de Tavernes.

El simpòsium analitzarà i debatrà totes les vessants de la dependència: des de les experiències personals i de superació de dones i homes dependents o amb malalties cròniques, fins a la visió professional de metgesses, treballadores socials, advocades o llicenciats en Educació Física i l’acompanyament a les famílies des dels estaments públics.

La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ha assenyalat que “treballem en xarxa per a construir i teixir una societat inclusiva que no excloga a cap persona. Amb el primer simpòsium al voltant de la dependència posarem l’èmfasi en la necessària i correcta atenció a les persones dependents perquè assolisquen una vida plena i amb llibertat, afrontant els seus límits i cobrint les seues necessitats”.
 
 
 
 
Participants

En la primera taula de debat participaran la directora general d’Atenció Primària i Autonomia Personal de la Generalitat Valenciana, Mercé Martínez, amb la ponència ‘El cicle de la dependència’; la infermera gestora de la Unitat d’Hepatologia de l’Hospital Universitari La Fe, Eva Silgo, amb l’anàlisi de la ‘Malaltia crònica i la dependència’; la directora del Centre Ocupacional La Valldigna, Olga González, qui explicarà tot el treball que fan al centre amb la ponència ‘Enllaçant la diversitat’; i el nadador paralímpic, campió mundial i expresident de FESA, Eugenio Jiménez, amb ‘Una història de vida i superació’. 

Després de les primeres ponències i el torn de paraula, al voltant de les 11.15 hores, es farà una xicoteta pausa abans d’iniciar el segon debat, en el qual participaran l’advocada i directiva de la Secció de Dret de la Discapacitat del Col·legi d’Advocats de València, Mª Carmen de Jorge Mesas, amb la ponència ‘El dret a una vida independent: decidir per si mateix’; el president de l’Associació ADELA Comunitat Valenciana, José Jiménez Aroca, que narrarà la seua experiència personal amb ‘Viure amb Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)’; el president de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA) i llicenciat en Educació Física, Gabriel Melis, qui analitzarà la importància de l’activitat física amb l’‘Esport adaptat, alegria de viure’.
 
 
 
La regidora de Serveis Socials i Gent Gran de l’Ajuntament de Tavernes, Noèlia Alberola,  visibilitzarà tot el treball que es fa a les institucions i als departaments municipals de Serveis Socials amb la ponència ‘La resposta de la societat a la dependència. Ajuda social i familiar’.

En la presentació i en les conclusions del simpòsium també participaran l’alcalde de Tavernes, Sergi González, el coordinador de l’Associació Humanitat Nova Espanya, José Luis Guinot, i per part de l’ONG Solidaritat en el Tercer Món Tavernes, intervindrà el valler Vicent Boscà.