L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 27 d’abril del 2023

El govern de Compromis aconsegueix que la Conselleria canvie de criteri: L'IES Jaume II el Just gaudirà d'una reforma integral, no serà demolit

 

L'IES Jaume II el Just no serà demolit, sinó que gaudira d'una reforma integral que permetrà conservar les característiques singulars d'aquest centre que, després de més de 50 anys de la seua construcció, continua essent un model de construcció i d'integració en el paisatge de Tavernes per la seua modularitat enmig de zones arbrades i enjardinades.

Aquesta novetat ha estat confirmada pel director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, de Compromís, en la visita i posterior reunió amb la comunitat educativa de l'IES Jaume II el Just. Víctor Garcia ha assenyalat que la Conselleria d'Educació atén aixi les peticions que en favor de la reforma integral li ha estat demanant el govern de Compromís de Tavernes des que es va iniciar el procés de reforma del centre en la passada legislatura.

 

 

El director general ha confirmat tant al regidor d'Obres Públiques, Josep Llàcer, com al claustre i a l'AMPA que aquest canvi no modifica en res la planificació del projecte de reforma, per al qual l'Ajuntament de Tavernes ja té assumida la delegació per a redactar el projecte i licitar després les obres.

Mantindre les instal·lacions i dependències actuals és tot un èxit

El regidor d’Obres Públiques i candidat de Compromis, Josep Llàcer, davant l’anunci  ha expressat la seua satisfacció “perquè hem aconseguit hem aconseguit que es mantiguen les instal·lacions i dependències actuals de l’IES Jaume II el Just i que no es demolisca el centre”.

 

 

Josep Llàcer ha explicat que això implica “mantindre l’auditori, els dos gimnàs, els laboratori, els tallers de tecnologia  i totes les instal·lacions existents en l’actualitat. Cal recordar que les aules són més grans que les que actualment disposa la Conselleria per als centres en els seus programes de construccions”.

El regidor de Compromís ha recordat que la reforma integral és una demanda que des del primer moment ha demanat i defensat el govern de Compromís, sempre fent costat a tota la comunitat educativa, a l’antic i a l’actual equip directiu, tot el claustre i de l’AMPA. “El govern de Compromís sempre ha defensat i proposat com a millor opció  la rehabilitació, no demolir, tot i que el parer inicial dels tècnics de Conselleria va ser procedir a la demolició per una qüestió econòmica”.

De fet la Conselleria no entenia l'interés en mantindre un edifici de 60 anys, per la qual cosa sempre s'indicava des del govern de Compromís que el visitara en detall per comprendre el perquè no voliem que s'enderrocara, cosa que implicava perdre espais singulars que en el nou projecte no es contemplarien.

 

 

 

Res no canvia de la planificació d'obres aprovada

Mantindre el nou edifici i acudir a una remodelació integral suposa també evitar  el trasllat de tot el centre, amb els problemes que suposa un canvi de lloc i muntar noves infraestructures. Ara, l'Ajuntament ja no habilitarà un solar especific per a ubicar els mòduls d'aules prefabricats. El trasllat previst, i que ja no es durà a cap, afectava a vora  1.000 alumnes del centre que s'haurien de traslladar a unes aules prefabricades de 2 plantes a ubicar en un solar del Vergeret.

Josep Llacer ha indicat que canviar de demolició a reforma integral no suposa cap modificació en la programació que hi havia per a l’IES Jaume II el Just i de fet es podrà efectuar de seguida la licitació de la redacció del projecte d’obres, que anirà en la línia de que serà una actuació per fases i mentrestant es poden habilitar uns mòduls en els patis per allotjar l’alumnat de les aules que es rehabiliten, siguen de l’edifici A, B o C.

 

 Les explicacions de Víctor Garcia han servit també, i així ho ha remarcat el director general, per deixar clar que no hi haurà cap endarreriment en els terminis programats per a les obres. La Conselleria té els mecanismes per a fer les modificacions que calga, inclús econòmiques, i si la rehabilitació implicarà un cost superior als 11’5 milions al pressupostat i que són els que l’Ajuntament té delegats, la Conselleria te marge per a modificar-lo i incrementar el pressupost final, d’acord amb el projecte final.