Un grup sobre els 500 alumnes dels centres educatius de Tavernes han participat en una acció conjunta per tal d'alliberar la platja dels microplàstics contaminants de l'arena en una campanya que ha dut per títol "No és el meu fem, però sí el meu planeta".
Els centres escolars han respost a la iniciativa de l'ONG Xaloc i del CEIP Magraner i que ha comptat amb la col·laboració de la regidoria Educació de l'Ajuntament, que dirigeix la regidora de Compromís, Fina Vercher, i la de Medi-Ambient-Benestar Animal, que presideix Mònica Palomares, de Compromís, que han ajudat amb el pagament d'autobusos i gorres per a l'alumnat.
Una jornada on s'ha palesat una realitat cada dia més cridanera i perillosa per als animals marins: la gran quantitat de plàstics, molts en forma diminuta, que inunden les platges i el que és pitjor, com afecten el medi natural, amb la qual cosa són un perill i un risc evident per als animals marins.
Tots
els plàstics recollits durant la jornada seran reciclats per una
empresa homologada i serviran posteriorment per a fabricar algun element
del mobiliari urbà com puga ser una marquesina o objecte similar. Aquesta és una experiència enriquidora perquè consciencieja els menuts en la lluita contra la contaminació plàstica i en la millora del planeta. Els residus usats com a mobiliari urbà tancaran el cicle de les
"3R" ecològiques: reduir, reutilitzar i reciclar.
Aquesta iniciativa es troba dins d'un projecte internacional anomenat "Desplastifica't" i que promou actuacions i accions, des d'aquestes d'arreplegada de plàstics, fins la protecció de nius de tortugues marines i l'alliberament en la mar, sense oblidar les activitats didàctiques sobre el medi ambient en les classes de l'alumnat.
Els
alumnes del col·legis vallers, amb la col·laboració de l’Ajuntament,
duen a cap una atenció al medi ambient, l’entorn
natural i es conscienciegen sobre la problemàtica dels plàstics
en l’ecosistema, especialment en els mars i oceans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada