L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 20 d’abril del 2023

Jornada d'arreplegada de plàstics en les nostres platges dutes a cap per l'alumnats dels centres vallers

 
 
 Un grup sobre els 500 alumnes dels centres educatius de Tavernes han participat en una acció conjunta per tal d'alliberar la platja dels microplàstics contaminants de l'arena en una campanya que ha dut per títol "No és el meu fem, però sí el meu planeta". 
 
Els centres escolars han respost a la iniciativa de l'ONG Xaloc i del CEIP Magraner i que ha comptat amb la col·laboració de la regidoria Educació de l'Ajuntament, que dirigeix la regidora de Compromís, Fina Vercher, i la de Medi-Ambient-Benestar Animal, que presideix Mònica Palomares, de Compromís, que han ajudat amb el pagament d'autobusos i gorres per a l'alumnat.
 
 
 
 
 
Una jornada on s'ha palesat una realitat cada dia més cridanera i perillosa per als animals marins: la gran quantitat de plàstics, molts en forma diminuta, que inunden les platges i el que és pitjor, com afecten el medi natural, amb la qual cosa són un perill i un risc evident per als animals marins.
 

Arreplegant plàstics a la platja

 
Tots els plàstics recollits durant la jornada seran reciclats per una empresa homologada i serviran posteriorment per a fabricar algun element del mobiliari urbà com puga ser una marquesina o objecte similar. Aquesta és una experiència enriquidora perquè consciencieja els menuts en la lluita contra la contaminació plàstica i en la millora del planeta. Els residus usats com a mobiliari urbà  tancaran el cicle de les "3R" ecològiques: reduir, reutilitzar i reciclar.
 
Aquesta iniciativa es troba dins d'un projecte internacional anomenat "Desplastifica't" i que promou actuacions i accions, des d'aquestes d'arreplegada de plàstics, fins la protecció de nius de tortugues marines i l'alliberament en la mar, sense oblidar les activitats didàctiques sobre el medi ambient en les classes de l'alumnat.
 
Arreplegant plàstics
 
Els alumnes del col·legis vallers,  amb la col·laboració de l’Ajuntament,  duen a cap una atenció al medi ambient, l’entorn natural i es conscienciegen sobre la problemàtica dels plàstics en l’ecosistema, especialment en els mars i oceans.