L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 17 d’abril del 2023

Esperar i desesperar, mentre passen els anys i, governe qui governe a Madrid, no soluciona cap dels problemes de les platges.


 

El 24 de març del 2022 el Ministeri de Transició Ecològica va adjudicar de la "Redacción del proyecto de regeneración de la playa del Brosquil y la Goleta, TTMM de Cullera y Tavernes de la Valldigna". I es contempla com a TERMINI TOTAL 11 mesos de treball. Ho expliquem tot seguit, que el termini "11 mesos" té característiques que el poden allargar bastant. 

Les bases del contracte indiquen que, durant els 8 primers mesos (fins al novembre del 2022, segons la firma de l'adjudicació) s'havia de presentar un projecte provisional i iniciar l'estudi d'impacte ambiental. I això no s'ha acomplit.

 

 

 

El passat 15 de febrer,  el Secretari d'Estat del Miteco, Hugo Moran, del PSOE, que es va reunir fa uns mesos a Madrid amb l'alcalde, Sergi González, i el regidor i candidat Josep Llàcer, va confirmar que l'inici d'exposició pública era qüestió de dies. Han passat dos mesos. Tampoc no s'ha acomplit. 

 


Important: Si ens fixem en la taula  del pla de treball, extreta de les bases, es diu que el termini del contracte se suspendrà en el moment que s'inicie la informació pública i avaluació d'impacte ambiental (DIA). Això havia d'haver estat a finals del 2022. 

Després, comença un nou període (del mes 9 a 11),   o siga tres mesos més per redactar el projecte final on s'ha d'incloure el procediment ambiental (DIA 2 de regeneració).  També ha d'integrar el projecte independent del dragat i transport de l'arena des del previst fons marí davant de Cullera, amb les condicions contemplades en la DIA del dragat i transport.

Aleshores potser iniciem un nou període d'anys: licitació projecte definitiu, presentació d'ofertes d'empreses, estudi d'ofertes, l'adjudicació, període de reclamacions, adjudicació definitiva, l'execució del projecte, etc. etc.  I tot això no serà qüestió d'un any.  Ens quedarà platja? 

 

 

 

Seguim com sempre:  el PP del govern de M.Rajoy anys i anys abocant arena a la Goleta perquè els temporals se l'enduguera, abocaments que han continuat fins el dia d'avui. I el projecte que volen siga definitiu, endarrerint-se... igual ara, amb la campanya electoral tenim notícies... que s'han de guanyar vots tot i que des del 2019 el govern del PSOE de P. Sánchez no ha avançat res per solucionar els problemes de les nostres platges. 

I si no en teníem prou de problemes, ens ve al damunt l'estudi de la nova delimitació de la línia marítimo-terrestre, amb afecció a la primera línia de platja de la Goleta, i on moltes propietats, tant privades com a municipals, poden canviar d'amo i passar a ser públiques i amb perill de demolicions en alguns casos. 

 

Tota la informació publicada és pública, i es pot obtindre en la plataforma de contractes de l'estat.