L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 29 d’abril del 2023

A menys d'un mes per les votacions del 28M: Com votar per correu



Ja només queda un mes (menys un dia) per a votar en les eleccions municipals del 2023. Després de quatre anys tornem de nou a la contesa electoral amb algunes novetats respecte a les candidatures del 2019: es manté la presència de Compromís (8 regidors) guanyador de les passades eleccions, del PP majoritari de l'oposició (4 regidors) i del PSOE (2 regidors), i hi ha canvi en l'actual L'Esquerra de Tavernes (1 regidor) que es presenta sota dues sigles diferents, Esquerra Unida i Som d'Esquerra. Com a novetat l'aparició de la ultradreta de VOX per primera vegada en unes municipals a Tavernes. En total, 6 candidatures per a un total de 17 regidors que té el consistori valler.
 
 
 

Una cita electoral on  Compromís, partit majoritari, es presenta amb un gran equip humà amb experiència de gestió per revalidar l'alcaldia vallera. L'acte central de campanya el realitzarà en el mateix escenari del 2019: la plaça de la Casa de la Cultura, que al 2019 va omplir de gom a gom, en el míting més multitudinari que mai ha vist Tavernes.  

Una plaça diàfana, sense taules i cadires d'hostaleria que distorsionen el recompte d'assistents a l'hora de valorar el recolzament, tot i que finalment seran les urnes qui dicten la voluntat del poble.

 

 

Vot per correu a les eleccions municipals 2023: tots els requisits

Les persones que per qualsevol circumstància no puguen acudir a les urnes el 28M poden demanar el vot per correu, complint els mateixos requisits que el vot presencial: major d’edat el dia de les eleccions, estar empadronat a Tavernes.

Cal acudir presencialment a l'oficina de Correus, acreditar la identitat i omplir un imprès amb el qual es demana la documentació necessària per votar. Cal tindre en compte que en ser validada la sol·licitud ja no hi ha camí enrere: no podrà votar presencialment. També es pot fer aquest tràmit per internet, a través de la pagina web de correus i amb el certificat del DNI electrònic.

Al cap d'uns dies es rep a l'adreça indicada en la sol·licitud la documentació: una papereta de cada candidatura i un sobre de resposta que s’ha de dur emplenat a una oficina de Correus i enviar-lo per correu certificat al col·legi electoral que pertoca. Aquest enviament és gratuït,  no necessita segell.