L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 14 d’abril del 2023

Una excel·lent novetat: Comença l'asfaltatge de la rotonda d'encreuament de la comarcal CV-605 (Camí Reial) i el camí de la Ratlla


L'empresa concessionària de les obres de la  rotonda d'enllaç entre el Camí Reial (comarcal CV-605) i el Camí de la Ratlla ha començat les tasques d'asfaltatge de les vies, la qual presagia ja l'inici del final de les obres, tot i que queda treball a fer. Una molt bona notícia per conéixer que la nova rotonda es posarà en funcionament abans de l'inici de la temporada d'estiu. 

Les fotografies que publiquem, i que hem pres avui mateix, permeten vore alguns aspectes de l'asfaltatge així com l'enllaç de les vies que formen la nova entrada del Camí de la Ratlla cap a la urbanització de la Goleta. 

 

 Un treball que arriba al final després de anys i anys de gestió, accelerats durant la passada i actual legislatura després del canvi de govern en la Diputació. La nova glorieta suposa una inversió sobre els 573.000 euros per millorar la visibilitat i la seguretat viària de l’accés a la platja de la Goleta. La rotonda té 30 metres de radi exterior, amb vorals de mig metre i accessos directes a propietats i camins agrícoles.

 

Ací va començar tot en la legislatura 2015-2019:  reunió de Jordi Joan i Josep Llàcer amb el diputat de carreteres, Pablo Seguí

 

 Una història d'anys

Les gestions del govern de Compromís s'iniciaren en el 2011 i fins el 2015, amb un govern de la Diputació del PP, no avançaren: el silenci, les negatives i no executar cap de les millores demandes per l'Ajuntament va ser l'habitual entre el 2011 i el 2015..

Així, la demanda que es considerava necessària i fàcil de fer perquè no calia d'obres era que Diputació fera una nova senyalització de l'encreuament per millorar la seguretat vial i evitar possibles accidents. No va ser atesa per la Diputació del PP. Està clar que d'això el PP, que sempre afirma que a Tavernes Compromís no fa res, no dirà cap paraula.

 

 

A partir del 2015 es va donar empenta al projecte i, molt important, el govern de Compromís aconseguia que es canviara l'encreuament en T per la nova rotonda actual, moderna i funcional, per assegurar la millor seguretat. 

Els tràmits no foren senzills: aprovar i redactar el projecte, aconseguir els informes mediambientals positius i atendre tot l'expedient de les expropiacions dels terrenys per la nova rotonda. Amb la licitació del projecte, adjudicar les obres i ocupar els terrenys, ja en l'actual legislatura, podien iniciar-se unes obres que esperaven l'execució des del 1980, quan es va iniciar la urbanització del sector nord de la platja de la Goleta.