L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 8 d’abril del 2023

Tavernes ha celebrat la processó del Sant Enterrament

 

Tavernes va celebrar la nit de Divendres Sant  la processó del Sant Enterrament, la qual tanca el cicle processional de la Setmana Santa fins el tradicional l'Encontre que tindrà lloc el diumenge. Al llarg de l'article us oferim unes imatges i vídeos al final de la processó que, ara per ara, és la més multitudinària després de la "Baixa" i la "Pujà" amb les quals festegem les festes del poble.




 
La Setmana Santa ha estat sempre habitualment moment de nombroses manifestacions de religiositat i pietat popular amb l'objectiu de recordar la passió, mort i resurrecció de Jesucrist. És conjuntament amb el cicle de Nadal un dels temps més importants de l'any litúrgic dels cristians. Enguany s'ha pogut celebrar-se amb una total normalitat, de manera presencial sense cap tipus de restricció, després dels anys de pandèmia.

 
 


 
 
 
A la processó han participat les confraries locals, que han processat acompanyat amb les seus imatges acompanyant  la imatge jacent de Jesucrist que ha tancat el seguici. Han estat molts els  vallers i valleres que l’han presenciada sobre les voreres dels carrers per on transcorria: eixida de l'església Sant Pere, carrer Trinitat, Sant Agustí, carrer Barranc, Gabriel Hernàndez, Metge Grau, Carnisseria, carrer Major, carrer la Mar, carrer la Barca i carrer l'Església fins a Sant Pere.
 

 
 






Membres de la corporació i del govern municipal, presidits per l'alcalde de Compromís, Sergi Gonzàlez, han participat també, a més de les bandes de cornetes i tambors, coral i la SIUM. Les distintes confraries s'han aturat davant de l'entaulat muntat al carrer Major, on la Coral Marinyén ha interpretat una peça religiosa a cada imatge.