L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 6 d’abril del 2023

PLE ABRIL 2023: El PP i la seua candidata prefereixen les liquidacions de pressupostos amb dèficit i romanents de tresoreria negatius


En el ple del passat dilluns, res de nou sota el sol. Com tots els anys des del 2011 cap proposta del PP, ni presentar cap pressupost alternatiu. Res de res, excepte la crítica negativa, com tots els anys, a la liquidació del pressupost del 2022. 

Un any més  es veia que el PP i la seua candidata Eva Palomares prefereixen una liquidació amb romanent negatiu i amb factures i deutes sense pagar, com era el seu costum quan ells eren govern (vore quadre davall) i deixaven arruïnat l'Ajuntament. Molt poca memòria i pocs i pobres arguments per a un partit que vol governar, però si ho han de fer com abans... millor que els votants s'ho pensen.

L'Ajuntament, ho hem dit massa vegades, funciona com una família. Les famílies tenen uns ingressos i segons això calculen en que s'ho gastaran. No sempre es compleix la previsió i pot passar que al final de l'any  si et falten diners, tens un deute, o si en sobren, tens un estalvi, que sempre pots gastar l'any següent en altres coses.

 

 

 

L'Ajuntament és com una casa... en gran

El pressupost de l'Ajuntament és igual. Es fa una previsió d’ingressos i segons això es preveu gastar.  Però de vegades els ingressos  varien, es gasta menys del previst (obres adjudicades amb  baixes concursals, alguna inversió que passa a l'any següent, millors preus de proveïment o control estricte de les despeses ordinàries, etc. Tot suma, i al final de l’any, si s'ha gestionat tot bé, el resultat és positiu, tens un estalvi i romanent positiu. Si s'ha gestionat malament, gastes més del que tens, tens deutes, factures sense pagar... i romanent negatiu!

¿Vostés en sa casa què prefereixen, acabar l'any amb estalvi o amb deute? Segur que no se'ls passa pel cap dir que una família gestiona malament els seus recursos perquè arriba al 31 de desembre amb estalvis. I això és el que deia el PP.

 

Ells acabaven amb deutes tots els anys. Només cal vore el quadre de romanents. I així ens portaren a un DEUTE TOTAL de 28 milions, entre el deute de bancs, factures i impagats per valor 1'16 milions, 2'4 milions de l'aparcament del passeig, 2 milions del canon de reciclatge que el PP cobrava als veïns i no liquidava a Diputació,  endarreriments d’anys en el sou de funcionaris per la catalogació de llocs de treball, etc.

Un romanent positiu és dóna quan la gestió municipal ajusta les despeses, no malbarata recursos.  Compromís fa 7 anys - superada la ruïna de l'Ajuntament deixada pel PP- que presenta romanents positius. I aquests diners s'usen per a fer inversions el pròxim any, o siga el romanent del 2022 servira per finançar obres i serveis municipals en aquest 2023. Va quedar clar en el ple:  els diners del romanent es gasten i el ple va aprovar una inversió superior als 1'7 milions procedent del romanent per executar enguany.  

S’executaran, entre altres, la reurbanització i la reforma del paviment del carrer Nou i el carrer Cristobal Almel·la (509.795,61 euros), l’asfaltatge de camins rurals del terme (372.389,19 euros), la reurbanització del carrer Sant Lluís (30.783,31 euros), el tancament i l’habilitació de l’àrea d’activitats del Centre d’Interpretació de la Cova del Bolomor (537.914,24 euros), una nova campanya dels xecs-consum amb l’Associació de Comerciants (30.000 euros) i la compra de l’edifici de la Policia Local per un valor de 480.000 euros.