L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 3 d’abril del 2023

PREVI PLE ABRIL 2023: Compromís proposa comprar el local que ara usa la Policia Local (sobre 1000 m2)

 

L'alcalde de Tavernes, Sergi Gonzàlez, de Compromís, ha presentat la proposta de compra del local de la Policia Local ubicat a l'eixida de Tavernes (carrer la Farola) per un valor total de 480.000 euros, quantitat que compta amb els avals i informes de la Intervenció Municipal. (Expedient públic del ple al web municipal). Els diners de la compra s'obtindran del romanent de tresoreria per a despeses generals obtingut de la liquidació del pressupost del 2022.

Aquesta proposta de compra es produeix a escassos dies d'haver-se acabat el contracte de lloguer i davant la possibilitat que el local poguera passar a una altra propietat amb la qual cosa es dificultarà el lloguer o es fera impossible amb el que suposaria d'haver de desmuntar totes les instal·lacions.

Tant l'alcalde, com el regidor de Seguretat Ciutadana i responsable de l'àrea de Policia Local veuen amb bones perspectives aquesta compra que, a més d'incrementar el patrimoni municipal, permetria dur a cap millores en les infraestructures del local per millorar els serveis i les dotacions de la Policia Local, amb la premissa que eixa millora repercuteix directament en l’atenció als ciutadans. 

 

 

 

Un poc d'història

Tal com vam publicar en el seu moment, l'any 2012 i després de mesos d'estudi es van demanar ofertes per llogar un local per a la Policia Local i que servirà també de dipòsit de vehicles. La contractació del local, així com les millores que es dugueren a cap en el recinte per adequar-los a la Policia Local només foren aprovats pel govern municipal.

El local que es va contractar i s'ha usat fins ara disposa de la superfície útil mínima interior de 800 m2 per a usos administratius i magatzem i una superfície exterior sobre 230 m per aparcament. El recinte disposa de zona coberta i tancada, per estacionar els vehicles policials (6 cotxes i 4 motos) i una altra zona coberta i tancada per a dipòsit de vehicles que s’emporta la grua amb accés per porta independent de les oficines policials.

 

El local està distribuït amb despatxos d’atenció als ciutadans; per a agents i oficines de prefectura; d’atenció a víctimes de violència de gènere i menors sense oblidar les dependències de treball i reunions per a 10 persones i una altra sala multiusos amb capacitat per a més de 30 persones. I a més un vestidor, l’arxiu d’expedients policials i com a cos armat, hi ha la sala d’armeria, un armer en una dependència independent i segura. I tot complementant amb els serveis higiènics, WC i dutxa, separat per sexes i un altre WC per a visitants.

L'ajuntament va dur a cap l’adaptació als usos de la Policia Local, amb instal·lacions com el sistema d’intercomunicació,  elements de comunicació (antenes i enrutadors),  centraleta de telefonia i una central de procés de dades (CPD). El nou local va ser equipat amb un sistema de vigilància.

Totes aquestes instal·lacions, entre altres, han anat millorant-se amb el pas del temps i totes quedarien en l'edifici si finalment l'Ajuntament, com té voluntat i disposició, compra el local, sense haver de desmuntar i traslladar-los a un altre edifici.