L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 21 d’abril del 2023

45 fanals per desprestigiar la platja i Tavernes o la tàctica d'amagar que no tenen cap proposta en positiu per a la ciutat

 

Diu el refrany que “a qui no té faena, Déu li’n dona”. Una bona aplicació del refrany potser siga comptar fanals que no funcionen i després escriure en xarxes un informe digne d’un capítol del llibre que podríem titular “Com matar el temps matant mosques a canonades”
 
Quan un/a regidor/a estima el seu poble, vol el seu benefici i el del veïnat i, quan veu un problema, el que fa és informar a la regidoria de Serveis Públiques perquè prenga les mesures. Pensa en el bé i el benefici del veïnat, de la platja i de Tavernes. És el lògic i el que caldria esperar d'un regidor amb trellat.
 
 
 
 
 
Però... quan l'objectiu del regidor només és atacar el govern i criticar-lo, en lloc d'acudir a la Regidoria que pot posar remei, s'usen les avaries en negatiu en les xarxes i, a més, es busca el recolzament de mitjans afins perquè magnifiquen, siguen altaveu de les crítiques. L'objectiu – pels seus fets els coneixereu, deia Jesucrist- no és altre que criticar, mentre seguim òrfens de proposes serioses, avalades per xifres, que beneficien Tavernes.
 
I amb accions així, exagerades i augmentades per la premsa afí, qui perd és Tavernes i la platja. Però els hi dona igual. Ja ho va dir ahir el regidor i candidat de Compromís: “no es donen compte del mal que li fan a Tavernes i a la platja. Per desgràcia segueixen les directrius i la manera de pensar que fa temps va expressar un tal M. Rajoy: "cuanto peor, mejor". Els dóna igual perjudicar i tirar per terra a qui siga, sols els interessa aconseguir el seu objectiu”. 
 
 
 

Ningú negarà, i menys nosaltres, que pot haver fanals que no funcionen, fanals que en un moment puntual no il·luminen - els falla una fase, s’ha fos la bombeta, s’ha rovellat la rosca per humitat, s'ha soltat un cable, etc- cosa que no ens hauria d’estranyar en una urbanització on hi ha milers i milers de punts de llum i on no cal que expliquem – ¿o si que caldrà explicar-ho?- els problemes derivats d’estar a vora mar. I d’això no tenen la culpa els operaris de l’Ajuntament, que el més aviat possible actuen, i a qui reconeixem i lloem la faena que fan, tant en el poble com en la platja.

Controlar 45 fanals de la urbanització de la platja no en positiu sinó només per a criticar i malparlar del govern és per a plorar. I propostes serioses i avalades amb xifres
allí on s’han de plasmar les solucions de problemes, o siga en els pressupostos,  no en coneixem: cap esmena a les partides ni cap proposta alternativa a res. 
 
 
 
 
Davant els presumptes 45 fanals que no funcionen, nosaltres ahir en vam comptar centenars i centenars que funcionaven (gràcies electricistes de Tavernes per la tasca de manteniment). Centenars i centenars de punts de llum en una platja buida, amb edificis amb poques, ben poques finestres il·luminades i pocs cotxes als carrers.

Al final, i sense acabar de recórrer tota la platja, ho vam deixar estar perquè vàrem comprendre que comptar fanals per la nit, tant els que funcionen com els que no, era garbellar aigua. I, ho direm en el nostre dolent llatí: de "garbellatum" aqua, libera nos Domine.
 
 
 
 
I volem acabar amb unes frases de la regidora de Serveis Públics, Noe Alberola que recorda que “no tenim un enllumenat punter i treballem per millorar aquest servei. Tampoc la nostra platja no és Chicago, ni el Bronx. Ja està bé de menysprear la nostra platja, de sembrar la por, de crear temors. Així ni es fa poble, ni s'anima al turisme”.

I també: “Les brigades municipals no reben ordres de no treballar, no reben directrius de no reparar, no estan dirigides per fer una Tavernes pitjor. Ja està bé de menysprear la tasca dels operaris municipals, ja està bé novament i bíblicament, amb el sermó diari, vendre un Tavernes amb les 7 plagues. L'única plaga que cal eradicar és la corrupció i el jaquetisme a la gent a la qual enganya amb un somriure!”