L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 d’abril del 2023

Com hem de considerar els Bizum i les compravendes a Wallapop en la Declaració de la Renda 2022?



La declaració de la renda a l'estat espanyol ja ha començat. És la corresponent a l’exercici del 2022 i durarà fins al 30 de juny i cal parar atenció a alguna novetat, entre les quals hi ha la declaració de les transferències per Bizum. 

Hem de declarar els Bizums? Quina quantitat?

Els pagaments fets o rebuts amb Bizum són considerats fiscalment com a una transferència bancària ordinària i estem obligats a declarar-los si:


- Si superem la quantitat rebuda o enviada superior als 10.000 euros anuals. Els bancs notifiquen automàticament els pagaments a Hisenda, i cal fer-ne constància a la declaració.
 
- Quan els pagaments que hem rebut per Bizum són ingressos amb rendibilitat econòmica, cas per exemple del pagament d'un lloguer. Ací no cal que la quantitat supere els 10.000 euros anuals.
 
- Si ets un treballador autònom i el Bizum rebut és per un servei o per un bé dins de l'activitat professional. Tampoc cal que siga més de 10.000 euros anuals i a més, s'ha de gravar amb l’IRPF i IVA corresponents.
 
 

I a Wallapop? Com considerar les vendes?

I no només a la plataforma Wallapop, sino també a altres plataformes com Vinted i eBay. Cal saber que a efectes fiscals es consideren com qualsevol transacció més i s'han de declarar si de la venda s’obté un guany patrimonial; o siga quan vens un producte per un preu més alt que el comprat. No és massa normal en aquestes plataformes de segona mà, però es pot donar en objectes exclusius de col·leccionisme.

Exemple: Un objecte comprat per  20 euros (un LP per exemple) en l'any 2000 i que s'ha venut a Wallapop per 4.000 l'any 2022, hauria de declarar 3.980 euros la diferència –el benefici– entre el preu de compra el 2002 i el preu de venda el 2022.

Quan les compres-vendes són habituals i els ingressos superen el salari mínim interprofessional  (15.120 euros bruts anuals), Hisenda pot considerar que es du a cap una activitat econòmica, i que s'ha de registrar com a autònom i per tant declarar l’IVA sobre les vendes.