L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 21 d’abril del 2023

L'Ajuntament adequa i millora el "Racó de la Memòria" en record dels represalitats vallers de la dictadura franquista

 
 
La Regidoria de Memòria Històrica, que presideix la regidora de Compromís, Noe Alberola, ha donat com acabats els treballs de l'adequació de l'espai "El racó de la memòria" en record i homenatge als vallers represaliats durant el franquisme. 
 
El "Racó de la Memòria" va ser el nom encunyat feliçment fa uns anys per la Regidoria de Memòria Històrica vallera quan va tindre lloc la tornada a Tavernes de les restes dels vallers enterrats a les fosses de Paterna, un nom que ha estat plenament acceptat fins i tot per les institucions valencianes en el moment d'aixecar memorials en record dels represaliats.
 
 
 
El treball ha estat fruit de la col·laboració entre la Brigada Municipal i l’alumnat del Taller d’Ocupació "Millorem Tavernes V'", els qual han realitzat a l'entrada del Cementeri Municipal els treballs de pintura i jardineria, han col·locat un panell amb els noms dels vora 60 represaliats vallers i l'Arbre de la Vida, com a símbol del record que perdurarà sempre en els seus familiars i també com a valor de recuperació de la memòria històrica.
 


 
La regidora Noe Alberola ens ha indicat que "l'objectiu és la dignificació dels represaliats vallers, tot i que hi ha alguns que no han pogut tornar a Tavernes en no haver estat possible la seua identificació. Però volem que estiguen presents tots, encara que siga el seu nom i que les famílies dignifiquen la seua memòria i els recorden amb estima perquè, encara que no estiguen present físicament, si que ho estan en la memòria i en el pensament de les famílies i de Tavernes". 
 
 
 
L'espai s'ha completat amb la col·locació en l'entrada del Cementeri Municipal els 'Taulells de la Memòria' en homenatge als dos veïns de Tavernes, Francisco Mateu Sanchiz i Luís Vercher Bosch, que van ser deportats al camp de concentració de Mauthausen durant l'Holocaust, i del qual foren finalment alliberats el 5 de maig del 1945.