L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 4 d’abril del 2023

PLE ABRIL 2023 - El debat del pressupost 2023 va ser un "déjà vu", un debat calcat al de l'any 2012, el 2013, el 2014.... fins a enguany, el del 2023



L'Ajuntament va aprovar en el ple d'anit el pressupost per al 2023 de 16.503.117,38 euros equilibrat en les partides d'ingressos i despeses. Las proposta de l'alcalde, Sergi González, de Compromís, va comptar amb els vots a favor de Compromís, el PSOE i l'Esquerra, mentre van votar en contra el PP i els dos regidors trànsfugues de Ciudadanos, actualment no adscrits.

El debat del pressupost del 2023 va servir per a comprovar que, un any més, Tavernes s'ha quedat sense escoltar les propostes de la dreta local perquè siguen incloses en el pressupost; no en presentaren cap. Un any més, com va recordar l’alcalde Sergi González, la dreta local va criticar el pressupost presentat pel govern municipal però sense esmenes raonades, argumentades, i sobre tot sense la proposta econòmica que l’avale. 

Un any més que la dreta local va usar la tàctica de la desqualificació dels pressupostos amb els arguments que venen repetint des del 2012. ¿No us sona: que si no són bons, que estan mal fets, que si no pensen en els problemes de la gent, que si havien de dedicar diners públics a ajudes directes de pymes y autònoms, que si s’han de baixar impostos?.

El mateix de sempre:  debats que són un "déjà vu", any rere any, des del 2012 fins el 2023 on només canvien les formes però no els fons del temes. Una vegada més, la portaveu del PP i candidata a l'alcaldia, Eva Palomares,  es queixava dels pressupostos però després de 8 anys de ser regidora sembla ser que no s'ha assabentat del procediment administratiu per intentar corregir-los.
 
 
Un any més no presentava esmenes com cal: dient clarament el valor de la proposta i de quina partida del pressupost s'obtenien els diners, quina era la partida minorada ni tampoc feia el treball de quadrar de nou les partides del pressupost, i presentar-ho en un “full d’excel” com cal, com  a feina ben feta, que de nou, i van ja molts anys, sempre li han demanat els alcaldes de Compromís.

I després, l'excusa i pobre argument per justificar allò que resulta injustificable en una regidora que vol ser alcaldessa i un partit que vol ser govern:  la falta de propostes i esmenes és deu, segons deia, a que el PP les presenta al llarg de l’any. Però la regidora Eva Palomares oblidava o amagava a la ciutadania que el problema és un altre: les esmenes/propostes del pressupost s’han de presentar quan pertoca i on cal, que com li recordava l'alcalde no es altre moment que en la Comissió d'Hisenda previ al ple on es debat el pressupost.

En resum, una repetició, un "déjà vu" com recordava l'alcalde, calcada de les sessions  de pressupostos que hem viscut des del 2012 fins al 2023. Una llàstima de dietes i indemnitzacions que paguem els ciutadans perquè quan arriba el moment - sempre s’ha dit que l’aprovació dels pressupostos és un bon moment, el millor de cada any perquè marca la política de l'Ajuntament durant l'any-  no facen la faena per oferir-nos alguna proposta argumentada i avalada per xifres i arguments com cal, més enllà de la critica a la qual tenen dret.


Nota: aquesta crònica no podia ser una altra també que un "déjà vu". Es semblant - per no dir exactament igual - a la del 2022, 2021, 2020.... fins al 2012, on només canvien les xifres i els noms dels personatges