L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dissabte, 15 d’abril del 2023

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Què s'estenga l'exemple i no es repetesca el tractat amb Sud-Àfrica, que ha desfet la nostra agricultura


Fa poc mes d'una setmana, Compromís inaugurava seu electoral en el carrer Major, en el local on estava la coneguda tradicionalment i popularment com "la botiga d'Eduardet el Nano". I ho feia sense armar ni pols ni remolí, això sí, festejant-ho amb la gent que hi passava i oferint un got de suc de les taronges del nostre poble als ciutadans que s'hi apropaven.(vore les fotos).

 

 

Una vegada més la taronja de Tavernes era la protagonista d'un esdeveniment impulsat des de Compromís. Que falta fa que es defense i es potencie!!!

Ens alegrem per tant que, una setmana després, un altre partit del poble, haja seguit el mateix camí i, en la posada en marxa de la seua seu, haja oferit suc de taronja als vianants i ciutadans que si acostaven, com havia fet Compromís una setmana abans.

Què s'estenga l'exemple!!!  És bo que els partits moguen el dit, encara que siga un poquet, pel nostre producte agrícola principal, les exportacions del qual, entre altres, van fer possible després de la guerra civil mantindre una mínima economia espanyola. Cosa que, per cert, mai no s'ha reconegut des de Madrid ni tampoc pels partits que depenen de Madrid. Que ja sabeu com han tractat després la taronja valenciana amb els tractats amb tercers països.

 



I només cal recordar què va passar el 2016 amb al tractat amb Sud-àfrica ( i altres cinc estats africans), que tant de mal ha fet a la nostra taronja,  aprovat al parlament Europeu amb el vot en contra del l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià. Després va ser la ratificació del tractat en el Congrés dels Diputats de l’acord del Parlament Europeu va ser també en el vot en contra de Compromís. No cal que diguem el que votaren els partits majoritaris i de seu a Madrid. El cartell de "La Unió de Llauradors i Ramaders" és massa eloqüent.

 

 

I després al Senat, la repetició de la història, com podeu vore en aquesta captura d'aleshores de  twitter: només els senadors de Compromís defensaren que no es firmara el tractat i votaven en contra. El resultat de la votació i l’explicació de la votació que s'hi inclou està ben clara. 

I no podem oblidar que els senadors valencians dels tres grans partits (PP, PSOE i Ciudadanos) que havien jurat defensar els interessos valencians, també votaren a favor del tractat, que ha sigut anys després un colp de mort als preus i la producció de les nostres taronges.  

Si, potser que algú diga que és història passada, però els efectes els estem patint ara: només cal passejar pel terme i vore com estan d'abandonats els camps i quins són els preus de la taronja. I gràcies als tractats amb països tercers.

Per tant... que s'estenga l'exemple, clar que sí, però que s'estenga la defensa de la nostra taronja en tot moment i en tots els àmbits, al Congrés i al Senat i a Europa. 

Publicar originalment el  divendres 14  a les 16.20 hores