L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

dilluns, 3 d’abril del 2023

PREVI PLE ABRIL: El ple davui estudiarà l'aprovació del pressupost del 2023, per valor superior a 16'5 milions


L'alcalde Sergi González, de Compromís, com  a regidor responsable de la Hisenda Municipal presenta en el ple de dilluns per a la seua aprovació el pressupost municipal del 2023.
Segons l'expedient del ple, que és públic i es pot consultar en el web municipal.  Compromís presenta per a l'aprovació de la resta de grups un pressupost equilibrat en ingressos i despeses per valor superior a 16'5 milions. Després hi ha un quadre resum amb tots els capítols i xifres.

Quan a ingressos, els primers tres capítols fan referència a les quantitats previstes per impostos directes com IBI urbana i rústica, així com les corresponents a taxes, on hi ha conceptuats un total de 10'7 milions d' euros, mentre el capítol 4, majorment les transferències que rep l'Ajuntament de l'Estat, supera els 5 milions. El capítol 9, préstecs previstos a realitzar, es conceptua en 0 euros.

  

L'any passat la dreta local, aleshores el PP i Ciudadanos, van votar en contra del pressupost

En l'apartat de despeses, cal indicar un augment del capítol de personal, que sobrepassa els 9'6 milions (9'2 en el 2022), conseqüència de, entre altres coses, la pujada salarial fixada pel govern espanyol als funcionaris, així com les incorporacions a la plantilla municipal. 

En el capítol 2, de despesa corrent, és de vora 5'7 milions (5'4 milions en el 2022) comprén  la prestació de servei. La despesa financera, capítol 3, compren els interessos dels préstecs i està al voltant de 90,731 euros, quantitat molt baixa comparada amb les que es pagaven en 2011 en accedir Compromís a l'alcaldia, i això es deu a la bona gestió pressupostària amb la baixada grandíssima del deute municipal.

El capítol 4 contempla les transferències a entitats, clubs i associacions locals, així com a la Mancomunitat de la Safor, entre altres institucions. amb una quantitat de 672.801 euros

En el capítol d'inversions estan previstes 88.976 euros, tot i que aquesta quantitat del pressupostos es complementa amb altres 1'7 milions i escaig, procedents del romanent de tresoreria, amb la qual cosa la previsió inversora per aquest 2023 és de 1'8 milions d'euros.

Quan al pagament de deute (capítol 9) hi ha previst 315.000 euros, menys que la quantitat pagada l'any passat, en baixar també el deute que tenia l'Ajuntament.