L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 19 d’abril del 2023

L'accés nord a la platja de la Goleta pel Cami Reial està tancat per obres d'asfaltatge de la nova rotonda

 

Potser quan vosté lliga aquesta notícia - si ja fa algunes hores de la publicació- estiga oberta l'entrada i eixida a la carretera comarcal CV-605 (el camí Reial) des de la Goleta. Fa uns minuts (13 hores de dimecres) es trobava tancada la via al trànsit de vehicles pels treballs d'asfaltatge de la nova rotonda d'enllaç entre la comarcal i el camí de la Ratlla. 

Aquest matí els treballs estaven realitzant-se a tot ritme, i tot fa suposar que després de vora 40 anys d'espera, prompte estaran les obres acabades. Les fotografies que publiquem, estan preses aquest matí (fins on hem pogut caminar) i permeten vore l'exercit de màquines i traballadors que s'afanyaven en els treballs.

 

Els treballs, com ja hem explicat en alguna ocasió, suposen una inversió de 573.000 euros, amb l'objectiu de millorar la visibilitat i la seguretat viària en l'entrada i eixida a la platja de la Goleta. La rotonda té 30 metres de radi exterior, amb vorals de mig metre i accessos directes a propietats i camins agrícoles.

 


 Una història d'anys

En la dècada dels anys 1980, quan la urbanització de la Goleta, s'havia d'haver executat aquesta millora per facilitar les entrades i eixides des del Camí Reial. Però els anteriors governs de Tavernes, tot i ser govern a la Generalitat i Diputació no avançaren res en el projecte d'obres. 

Ací va començar tot: Legislatura 2015-2019 i la reunió de Jordi Joan i Josep Llàcer amb el diputat de carreteres.

 

Ha estat el govern de Compromís, qui a partir del 2015 va iniciar les gestions amb la Diputació que han permés finalment executar les obres, i fins i tot millorar la previsió inicial i deixar de costat l'encreuament en T i construir la rodona, més segura i amb més fluid el trànsit viàri. 

A partir del 2015, se succeïxen tràmits com aprovar i redactar el projecte, els informes mediambientals positius i atendre les expropiacions dels terrenys per la nova rotonda, licitar i adjudicar el projecte i executar les obres, que al ritme en que van, es possible que siga cosa d'un mes.