L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 23 d’abril del 2023

Pura Palomares, de la Falla la Dula, guanyadora del premi "Millor piulada satírica" de la Festa de les Lletres Falleres 2023


 
La fallera Pura Palomares, de la falla la Dula de Tavernes, ha guanyat el premi  a la "Millor piulada satírica", un guardo que s'ha donat a conéixer en la "Festa de les Lletres Falleres" que ha tingut lloc al Teatre Romà de Sagunt (Fotografia superior). La presidenta de la federació és la vallera Gemma Altur que ha preparat una perfecta organització de la festa que és, i això no és pot oblidar, un excel·lent treball per la promoció de la literatura popular en valencià.
 
 
 

Pura Palomares va publicar el text guanyador el passat dia 10 de febrer i deia així: "Dir que fem un llibret de quatre-centes pàgines per promocionar el valencià i no parlar-lo al casal, hauria de considerar-se corrupció".
 
La nostra enhorabona, com també felicitem a les comissions de la Falla La Via, Falla Cambro i la Falla La Dula, per les nominacions que han rebut i ser finalistes en altres premis de l'edició del 2023.
 

Cal també indicar, i felicitar a la Falla Portal que, com a membre de la Federació de Lletres Falleres, atorga el premi a la "Millor poesia lírica", que enguany ha estat per a "Cloenda”, de Josep Maria Tomàs González de la falla Mercat de Silla (foto de dalt).

 

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, i el tinent alcalde han estat present en l'acte de lliurament de premis i han expressat la seua felicitació tant a Pura Palomares com a la Falla Portal, per el patrocini del premi a la "Millor poesia lírica" i a les comissions valleres nominades als premis.

 
 

"Lletres Falleres"  va nàixer l'any 2012 amb l'objectiu de potenciar els continguts culturals dels llibrets de falla i així per reconéixer també l’esforç que fan les comissions, autors i col·laboradors perquè els llibrets tinguen un bon nivell de qualitat i potenciar horitzons creatius en els continguts, tant arrelats en la història de la nostra festa.

Formen part de la "Federació Lletres Falleres" entitats, associacions i comissions del món faller, entre les quals hi ha de Tavernes l’AC Falla Portal de la Valldigna.