L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 25 d’abril del 2023

Tavernes disposa, com la resta de pobles de la Valldigna, del Pla de Prevenció d'Incendis Forestals


Calor, calor i més calor. Totes les previsions i pronòstics de "l'home del temps" anuncien uns dies de temperatures com de juliol, i algunes pujades ja les estem patint ara, però tot apunta a que continuaran al llarg de la setmana. I amb la calor... el perill d'incendis!.AEMET afirma que tindrem temperatures fins a 35º, les més calorosos des del 1950, i estem en el mes més sec des que hi ha registres.

Cal saber que Tavernes és una de 20 localitats de la comarca Safor-Valldigna que disposen de Pla de Prevenció d’Incendis Forestals aprovat, i si ens anem a la Valldigna, totes les quatre localitats que la formen (Barx, Benifairó, Simat i Tavernes) disposen de l’esmentat pla aprovat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural,  Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

 

 

Els plans tenen com a objectiu marcar  les actuacions preventives per evitar incendis i les pautes a seguir si se’n produís algun. Les quatre localitats de la Valldigna disposen en els respectius termes municipals d’una superfície major de 500 hectàrees de sòl qualificat com a forestal, per la qual cosa també estan obligats per llei.

Els plans de Prevenció volen protegir els monts, sobre tot en incendis per a la qual cosa és fonamental posar impediments al seu avanç, cosa que s’intenta aconseguir amb la creació de tallafocs majorment, però també la neteja de deixalles i altres objectes productes de l’activitat humana en visites o activitats en muntanyes.

 

 

D'ací que, en el cas de la Valldigna i Tavernes, amb multitud de rutes senderístiques que es poden córrer a peu, moltes condicionades i senyalitzades gràcies al treball dut a cap per la regidora de Compromís, Mònica Palomares, amb la col·laboració del Centre Excursionista, Això permet aquesta activitat esportiva, molt notable a les nostres muntanyes, però cal també la conscienciació dels visitants, i és fonamental el no deixar cap resta en la muntanya.

Cal també recordar que des de fa més de 30 anys,  impulsats des de l’Ajuntament, es duen a cap repoblacions en la falda de Les Creus i també la zona de l’Ombria, que han recuperat molta zona boscosa perduda per anteriors incendis i cal previndre i protegir.