L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 16 d’abril del 2023

Compromís defensa les nostres platges i està en contra de la nova delimitació marítimo-terrestre del PSOE

Les peticions de Compromís davant els organismes de l'estat no han estat mai ateses
 

Ja no valen mitges tintes, ni recolzament tebis en la defensa de les nostres platges, ni oblits clamorosos en la seua defensa, ni silencis, com fa a nivell local el partit de Pedro Sánchez, el PSOE. Compromís Tavernes va recordar en un ple passat que el govern del PSOE de Madrid, a través del seu Ministeri per a la Transició Ecològica, estudia una nova delimitació del Domini Públic Marítim i Terrestre (DPMT). 
 
Els estudis afecten a deu platges valencianes, entre les quals es troba “la Goleta” de Tavernes. Tal com vam publicar  el ministeri que dirigeix la socialista Teresa Ribera, havia fet pública la contractació d’estudis tècnics relatius al nou DPMT.
 
Els estudis encarregats a l’empresa Tragsatec i que impulsa el govern del PSOE de P. Sánchez afectarà propietats privades i municipals, entre ells la Goleta, mentre a la resta de la Safor-Valldigna s'analitzaren zones com la desembocadura del Vaca, a Xeraco, o la platja de Bellreguard.
 

Últimes manifestacions. Els partits, excepte el PSOE, s'han manifestat en defensa de les nostres platges i en contra de la nova delimitació marítimo-terrestre

Compromís ha expressat clarament la seua postura en un comunicat i nota de premsa, a més d’haver emprés accions institucionals. Compromís Tavernes  ha manifestat que s'oposa a la mesura del govern del PSOE de l'estat i, afirma que “defensarem fins on calga els interessos dels nostres veïns i veïnes”.

La primera línia de la Goleta pràcticament no existeix. I el govern de Madrid no dóna solucions.
 

Compromís, a banda del problema de la nova línia marítimo-terrestre,  porta anys en el govern de Tavernes reclamant actuacions urgents i definitives, sempre en defensa dels interessos de Tavernes i dels nostres veïns i veïnes per damunt de tot, governe qui governe, perquè afirma "no ens posem de perfil ni depenem de ningú de fora. Volem que ens tornen les nostres platges, aquelles de què gaudíem i ara no tenim. Volem unes platges dignes. És de justícia".

 

DMPT a la platja de la Goleta

La petició de Compromís exigeix la instal·lació d’esculls submergits en les nostres platges,  mesura que considera és apropiada no només per Tavernes sinó per a les platges valencianes que, com les nostres, pateixen els fenòmens de transgressió-regressió motivats pels efectes de ports, espigons i falta de sediments des dels rius, tal com assenyala l'estudi de la UPV i que el ministeri rebutja.

Per tot això, Compromís demana que "s'implanten mesures correctores per pal·liar els efectes negatius de les infraestructures existents, així com sistemes de retenció de l’arena que s'aporta o es pretén aportar per tal que les actuacions siguen més duradores en el temps si més no, definitives".