L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 d’abril del 2023

Comunicat remés per Compromís sobre el Servei de Salvament i Socorrisme de la platja

 

L’empresa que tenia concedit el servei del Salvament i Socorrisme de les platges de Tavernes, i que havia d’efectuar-lo enguany, ha entrat en fallida econòmica, o siga allò que abans es deia “quiebra” i ara concurs de creditors. No prestarà el servei aquest estiu.

La llei és clara i diàfana: L’Ajuntament haurà d’obrir un procés per adjudicar el nou servei, segons la llei. També tenim clar que tots els partits volen i exigiran una adjudicació com mana la llei... doncs això: el concurs, les ofertes, la valoració econòmica, les millores i l’adjudicació.

És el procediment. No comprenem el perquè d’alguns comentaris i altres qüestions que no guarden relació amb el procediment legal d’adjudicació del servei. Es poden llegir en facebook i fan la impressió com si  tot estiguera ja decidit. O això ens sembla a nosaltres.

Com ha indicat la nostra regidora de serveis públics, Noèlia Alberola Elena:

"Un procés per adjudicar el servei a una nova empresa. No cal ni dir que serà un procediment segons la llei, un concurs públic on l’Ajuntament fixarà les bases de la licitació i on, les empreses que es dediquen al salvament, qualsevol sempre que siga europea, podrà presentar-s’hi, oferir les seues ofertes, tant econòmiques com de mitjans materials i humans per prestar-lo segons les condicions indicades per l’Ajuntament en les bases de la licitació.

I com és habitual en les licitacions, les empreses podran presentar millores, que augmenten la seua puntuació a l’hora de valorar els distints apartats del contracte de servei.

No cal ni dir que tot el procediment estarà regulat per la llei de contractes públics, serà publicat en la plataforma de contractes de l’estat, i després les ofertes seran valorades per la Mesa de Contractació de l’Ajuntament, la qual cosa donarà plena seguretat jurídica que l’adjudicació seguirà la legalitat, estricta i exacta."


Eixe és el camí i no cap altre. Eixe és el camí que ha recorregut Tavernes des de l’any 2009 fins ara. L’any 2009 el PP governava amb majoria absoluta, però va haver de presentar un concurs de licitació obligat per la llei vigent i després de vora 30 anys en que el salvament i socorrisme l’efectuava la Creu Roja, l’any 2010 el va dur a cap una altra empresa.

Després de tants anys, la primera convocatòria de concurs públic adjudicava el servei de salvament i socorrisme a una altra empresa, “Valenciana del Deporte y Salud” per presentar millor oferta. Tot i el recurs/al·legacions presentat per la Creu Roja, la decisió presa per la Mesa de Contractació Municipal no va canviar i l‘adjudicació no va variar.
 
Remés per Compromís