L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 16 d’abril del 2023

La delimitació marítimo-terrestre que estudia el govern del PSOE de Madrid és un greu problema a les propietats de Tavernes i altres municipis valencians

 

 

El Ministeri per a la Transició Ecològica (Miteco) del govern del PSOE de Madrid ha encarregat a Tragsatec els estudis per a marcar una nova delimitació del domini públic marítim-terrestre en deu platges valencianes, entre les quals hi ha la Goleta de Tavernes. 

Els estudis, que poden afectar a moltes propietats privades que avui dia estan en primera línia i que passarien a ser domini públic, inclús amb demolicions d'edificis, afecten greument a Tavernes però afecten a les platges de  Sagunt, Puçol, El Puig de Santa María, Massamagrell/València, Sueca, Cullera, Gandia i Bellreguard. 

Els estudis que efectua Tragsatec fixaran la variació del nivell de la mar i la sobreelevació pel trencament de l'onatge, amb la qual cosa el govern de Madrid revisarà les partions vigents, i això, com hem dit, tindrà com a conseqüència una greu afecció a propietats privades i municipals, que ho deixaran de ser i passaran a ser públiques i propietat de l'Estat.

 

Delimitació a la Goleta

Una nova delimitació que no hi ha interés de paralitzar en el govern de Madrid

La nova delimitació del domini públic marítim-terrestre que vol fixar el govern del PSOE de Madrid, no s'aturarà,  tal com va  confirmar el secretari d'estat del Ministeri, Hugo Moran a l'alcalde de Tavernes, Sergi Gonzàlez i al regidor Josep Llàcer, en una reunió del passat febrer celebrada en el ministeri. 

Els estudis de la nova delimitació continuen, va ser la resposta que van rebre els dirigents locals de Compromís, quean van demanar la paralització pels greus danys a les propietats particulars vallers i fins i tot les municipals. La nova delimitació es basa en la Llei de Costes i en  el Reglament General de Costes vigent, aprovat per M.Rajoy i que ha estat modificat pel Reial Decret 668/2022 del govern Sánchez (PSOE).

 

 

Manifestació a Madrid

 

Les associacions veïnals de les localitats afectades i molts partits dels respectius consistoris, es manifestaren davant del Miteco en contra de la nova delimitació marítimo-terrestre i la falta de solucions per a les platges. Entre els partits polítics desplaçats a Madrid estaven  Compromís, el PP i l'Esquerra. 

Manifestació a València

 

Un mes després, 25 de febrer, però ara a València regidors de Compromís i del PP, entre ells els dos candidats a l'alcaldia en les pròximes eleccions Josep Llàcer, de Compromís, i Eva Palomares,del PP,  donaren recolzament a les desenes d'associacions veïnals valencianes que, dins de la plataforma SOS Som Mediterrània, es van concentrar davant de la Delegació del Govern de Madrid en el País Valencià reivindicant les mateixes demandes: no a la nova delimitació marítimo-terrestre i rebuig a la falta de solucions en les platges des del govern de Madrid.