L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 3 d’abril del 2023

L’Ajuntament inicia la quarta campanya d’esterilització felina a Tavernes


 
L’Ajuntament de Tavernes ha posat en marxa la quarta campanya del Pla d’Esterilització Felina (PEF) impulsat per la Regidoria de Benestar Animal, que dirigeix Mònica Palomares, de Compromís, amb la col·laboració de l’Associació Animalista de Tavernes i els i les cuidadores de les colònies felines per tal de controlar la població i la salut dels gats de carrer en el terme municipal.

La regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, ha assenyalat que “l’esterilització afavoreix el benestar de les colònies, permet un equilibri controlat de la reproducció i redueix els comportaments molests com els miols, aldarulls i la pudor dels orins. La col·laboració constant entre l’Ajuntament, l’Associació Animalista i els i les voluntàries fa que Tavernes siga un municipi referent en benestar animal”. 
 


Gràcies a les campanyes d’esterilització es controlen les colònies felines, ja que la presència de gats augmenta considerablement cada any per l’abandonament i la reproducció descontrolada. El PEF consisteix en la captura i el trasllat de les gates a una clínica veterinària, on s’efectua l’esterilització i també es fa un control exhaustiu d’infeccions i la desparasitació interna i externa, abans de ser tornades a la colònia respectiva. 
 


En les tres primeres campanyes d’esterilització es van esterilitzar més de 150 gates i gats mitjançant el mètode CES (capturar – esterilitzar – soltar), l’únic que ha demostrat ser realment eficaç per a controlar el creixement de la població de gats de carrer.

A més, la Regidoria de Benestar Animal va donar el passat mes un total de 400 quilos de pinso a l’Associació Animalista de Tavernes per tal que alimenten de forma controlada les distintes colònies felines del municipi.