L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 29 d’abril del 2023

Com estan d'avançades les obres de la rotonda d'entrada a la Goleta? LES FOTOGRAFIES

 

L'asfaltat i treballs d'acabament de la rotonda d'enllaç entre el Camí Reial (la comarcal CV-605 a Cullera) i el Camí de la Ratlla, continua a bon ritme i tot fa presagiar que començarà l'estiu, època de major circulació de vehicles cap la Goleta, amb les obres acabades. Encara hi ha treball a fer, com demostren les fotografies, que també deixen vore els avanços des de l'última noticia que publicàrem fa més d'una setmana.

 

 

Un projecte del qual vivim els darrers dies d'execució, però que ha costat anys d'esforços i gestions perquè siga una realitat. Un projecte que suposa una inversió sobre els 573.000 euros i que aconseguirà l'objectiu previst: millorar la visibilitat i la seguretat viària de l’accés a la platja de la Goleta amb l'eliminació del que ha estat durant anys un veritable punt negre viari.

 

L'encreuament fins ara existent es va construir en la dècada de 1980, i tot i les previsions de millorar l'entrada nord a la platja de la Goleta, passaren els anys i els anteriors govern no avançaren gens la solució. Les gestions de Compromís s'iniciaren el 2012, però cap de les demandes foren ateses pel govern de la Diputació del PP.  A partir del 2015, amb un govern Compromís-PSOE en Diputació, es va accelerar el projecte que, no oblidem, ha hagut de solucionar problemes administratius.

 

Ací va començar tot en la legislatura 2015-2019:  reunió de Jordi Joan i Josep Llàcer amb el diputat de carreteres, Pablo Seguí

Els tràmits no han estat senzills perquè a més d'aprovar i redactar el projecte, aconseguir els informes mediambientals positius ha calgut posar en marxa tot l'expedient de les expropiacions dels terrenys i aconseguir-los per la nova rotonda que, com ja hem dit i és perfectament visible, no es construeix en el punt d'encreuament anterior. Finalment, en aquests dos darrers anys s'ha procedit a la licitació i adjudicació de les obres, començades el darrer trimestres del 2022.