L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 18 d’abril del 2023

La nostra taronja es defensa a Europa votant en contra dels tractats que la perjudiquen, com el tractat amb Sud-Àfrica

 

La taronja de Tavernes s'ha convertit en protagonista en esdeveniments impulsats per partits local. Si primer va ser Compromís qui oferia un got de suc de taronja en la inauguració de la electoral del carrer Major, dies després ho copiava el PP i feia el mateix: inaugurava la seu electoral oferint suc de taronja als ciutadans que passaven, talment com ja havia fet Compromís una setmana abans.

Que Compromís reivindique la nostra taronja, no és res d'estranyar, primer perquè és un partit d'estricta obediència valenciana, arrelat a la nostra terra, i segon perquè va ser l'únic partit espanyol que la va defendre a cap i espasa a Europa i va votar en contra de tots els tractats que tant han perjudicat - i perjudiquen- el sector citrícola valencià. 

 

Compromís va repartir suc en l'obertura de la seu electoral

 

Però que ens vinga ara el PP repartint suc com a defensa i promoció de  la nostra taronja després d'haver-la condemnat a mort a Europa... què poca memòria!!!

L'any 2016 es firmava el tractat amb Sud-àfrica ( i altres cinc estats africans), que tant de mal ha fet, fa i farà a la nostra taronja. Es va aprovar al parlament Europeu i només va tindre el vot NO, en contra, del l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià. Uns votaren SI al tractats i altres s'abstengueren, o siga deixar fer... o com diu el cartell de la Unió, no es mullen.

El  tractat s'havia de ratificar al Congrés dels Diputats: Compromís va votar NO al tractat, mentre la resta de partits votaren  SÍ. El cartell de "La Unió de Llauradors i Ramaders" és massa eloqüent.

 

 

I calia una darrera ratificació, al Senat: I es va repetir la història, com es veu en la captura de de  twitter: els senadors de Compromís defensaren que no es firmara el tractat i van votar NO a la ratificació. I novament es quedaren a soles: els grans partits de Madrid (els senadors valencians inclosos) votaren a favor, votaren SI al tractat que ha facilitat que milers i milers de tones de taronja entre a Europa i faça la competència a la valenciana.

El resultat ja el sabeu: preus per terra, centenars de camps abandonats i l'agricultura valenciana de mal en pitjor, tot per eixos tractats amb països tercers que inunden els mercats europeus amb preus i qualitat per davall dels productes valencians.