L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 27 d’abril del 2023

El PP no va registrar el Pavelló Multiusos en nom de l'Ajuntament quan es va urbanitzar Vergeret. Una nova "empastrada" que ha obligat a anys de gestions en registre

 

 Ai d’aquell pel qual ve l’escàndol!
Mateu 18
 
 
El candidat de Compromís i regidor d'Obres Públiques, Josep Llàcer ha afirmat, en una clara referència a un membre de la llista del PP,  que "es tindre una moralitat molt baixa la d'aquell que, sabent la situació del Pavelló Multiusos, ho aprofita per enredar i prometre allò que sap no va a poder complir mentre estiga en tràmit la inscripció en el registre de la propietat"  al temps que assenyala que "ara ixen de salva pàtries aquells que van generar el problema. I això és, si més no, deshonest, per no dir res més lleig".
 
El candidat de Compromís ha afirmat que "hi ha qui demana un canvi, que nosaltres esperem pel bé de Tavernes que no es produesca, a no ser que es referesquen al canvi de jaqueta, eixe canvi que per a alguns ja és inevitable" en clara al·lusió al fet que de regidor i coordinador comarcal de Ciudadanos, fa uns mesos deixava el partit per passar a formar part de les llistes del PP.  "Mentrestant, nosaltres seguirem treballant per donar solució als problemes i les empastrades que el seu partit va fer i que per desgràcia en són moltes".
 
Les manifestacions de Josep Llàcer les ha plasmades en un article explicatiu al seu perfil de Facebook i al text explica una situació massa coneguda a Tavernes, perquè són algunes vegades les que s'ha explicat en ple municipal  i en la premsa: el PP va construir el Pavelló Multiusos al igual que la urbanització del Vergeret sense autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, com tampoc la tenen algunes finques del Vergeret, amb sentència d'il·legalitat i un enderrocament fins ara paralitzat. 
 
 
 
 
Una ¿propietat municipal? que el PP no va registrar en el Registre de la Propietat
 
Com ací s'ha explicat i ja hem dit  va ser motiu de diverses publicacions en la presa comarcal,  a més de la il·legalitat, el govern de Compromís es va trobar també amb la sorpresa de quan va iniciar el tràmit al registre de la propietat, comprovar que els terrenys del Vergeret no consten com a propietat de l'Ajuntament perquè durant el procés d'urbanització i quan es va fer la reparcel·lació i s'expropiaren el PP no va efectuar el tràmit d'inscripció en el registre de la propietat.
 
El govern de Compromís ha gestionat els darrers anys davant la Confederació l'autorització per tancar el pavelló. I després de solucionar molts problemes l'havia obtinguda, amb la condició d'inscriure en el registre de la propietat que la Confederació no era responsable en el cas que hi haja danys en el pavelló per inundació pel desbordament del riu Vaca. Però en anar al Registre de la Propietat ha aparegut el problema: l'Ajuntament no té la propietat registral del pavelló, i no es pot fer res!!!
 
 
 

"Ara el que estem tramitant és una reparació del tracte successori per tal que els hereus dels propietaris dels terrenys que consten al registre, renuncien en favor de l'Ajuntament" ha indicat el candidat de Compromís, que afegeix: "Totes eixes "empastrades" que les hem heretades, ara les estem solucionant i són les que han impedit fins ara que es poguera millorar el pavelló multiusos del Vergeret". 
 
Sentències d'il·legalitat i multes a l'Ajuntament per la mala gestió del PP

El regidor d'Obres Públiques i candidat a l'alcaldia Josep Llàcer ha recordat també que, quan Compromís va entrar a governar Tavernes "ens trobem una denúncia i una multa que vam haver de pagar per haver fet l'Ajuntament l'obra de manera il·legal en zona inundable i de protecció del riu. Amb advertència que si es posava algun element rígid al pavelló que impedira el fluxe o modificara el risc d'inundabilitat de la zona, la CHX ordenaria la seua demolició"  (vore la noticia en LP).
 
 
¿Quants problemes i perill del riu ens haguerem estalviat si el PP de M. Rajoy no hagués eliminat la construcció del projecte dies abans de la seua adjudicació?
 
 
 
El govern de Compromís ha estat durant anys treballant en una solució tècnica que salvara els edificis ja construïts de la urbanització així com el pavelló Multiusos i alhora permetera el seu acabament. Uns tràmits que s'haurien estalviat si el PP i en concret el govern de M. Rajoy no haguera eliminat les obres de millora i canalització del riu Vaca en la fase final d'adjudicació. Eren obres de fons europeus, però el PP no va fer ni cas i les va eliminar. El que ha passat fins ara es massa conegut: inundacions en els camps i perill d'inundació del poble com en el 1996. I eixe perill constant Tavernes li ho deu al PP. Així de clar
 
Recomanem la lectura d'aquest article del PLE de Maig del 2020 (vídeo inclós) on hi ha una detallada explicació dels problemes ja existent en aquell temps sobre el pavelló