L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 19 d’abril del 2023

Tavernes presenta el "deute per càpita" més baix de tot el segle XXI

 

El "deute per càpita" de Tavernes és el més baix de tot el segle XXI segons les dades actualitzades al dia 31 de desembre del 2022 i és de 177 euros "per càpita". El deute actual, com ja hem publicat en algunes ocasions, supera en poc els 3 milions d'euros per a una població de 17.222 habitants.

La xifra guarda una estreta relació amb el que vam publicar fa unes setmanes, en el sentit que també Tavernes té ara mateix el deute més baixet del segle, després d'haver rebaixat els 28 milions (el de bancs més altres) als 3 milions d'ara. Un argument que destrossa allò que es diu que l'esquerra no sap gestionar l'economia, i que en el cas valler va resultar tot el contrari: qui va desfer econòmicament l'Ajuntament va ser el PP. 


 

La gràfica ens permet vore la pujada fins als 893 euros de l'any 2012, amb el govern de Compromís. Tal com hem explicat en alguna ocasió, aqueixa pujada es deu a que el govern de Compromís obligat per les lleis d'Hisenda del ministre Montoro (PP) va haver d'acudir el 2012 a un  préstec de 2.697.114 euros,  oficial ICO, per pagar els proveïdors i les factures en caixons deixades per l'anterior govern del PP a Tavernes. Amb eixos diners es pagaren, entre altres,  743 factures pendents de 190 proveïdors del poble.

Aquesta quantitat de 177 euros de la nostra ciutat contrasta amb altres, cas de Gandia que està en un deute sobre els 2.400 euros, Cullera amb 690 euros, o Xàtiva en 407 euros, mentre que a Alzira és de 81 euros i Oliva té 0 (zero) euros. Aquests dues localitats (Alzira i Oliva) com Tavernes tenen un govern de Compromís. Cal dir també que el deute per capità del País Valencià és de 10.777 euros i l'espanyol de 31.556 euros.