L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 22 de desembre del 2015

L’ESTAT DE LA QÜESTIO: Qui no es consola és perquè no vol


Gràfica d'evolució dels més importants partits a Tavernes les darreres generals

Hi ha una cosa que pensem és evident i massa sabuda per tots aquells que estan en el món de la política: mesclar resultats d'eleccions diferents no és el mètode més vàlid per a fer valoracions, és a dir a l’hora de comparar resultats i valorar no es deuen mesclar eleccions locals, autonòmiques, generals o europees i agafar de cadascuna allò que ens interesse als nostres objectius. 

Si es vol fer valoracions sobre un procés concret, cal prendre sempre els resultat d'eixe mateix procés i així poder estudiar i valorar, en igualtat de condicions i circumstàncies, l’evolució del vot d’un partit. 
Evolució del vots en les eleccions generals des del 2000
 
Dit això, cal dir que avui hem llegit dues valoracions sobre les eleccions, la de Jordi Joan, de Compromís, que ha valorat com a positiva l’ascens del seu partit en les eleccions generals del 2015. 

També hem llegit la de la portaveu del PP, Eva Palomares, que com a valoració ha dit que “els resultats evidencien un desgast del govern de Jordi Joan” respecte les passades eleccions municipals i mentre sobre el PP afirmava que “ja s’està recuperant” com a única valoració de la desfeta electoral a Tavernes on perd la meitat de vots respecte al 2011.
Gràfica de l'evolució del vot en les generals des del 2000
Bé, a banda que no és massa normal: valorar en negatiu el resultat d'un altre partit per justificar el mal resultat, el pitjor de la història, del PP. Cal dir que qui no es consola és perquè no vol: sembla ser que la Sra. Palomares no s’ha adonat d'allò que és més que evident: el PP ha perdut la meitat de vots respecte a les passades eleccions generals del 2011.

Tant el PP, com el PSOE a menor escala, són els grans perdedors dels comicis del passat diumenge a nivell local. I no cal més que seguir l’històric de les darreres votacions generals a Tavernes (nosaltres hem pres les dades a partir del 2000) per traure conclusions. Esperem que les traguen.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

BLOC-Compromís no s'ha presentat a estes eleccions. S'ha presentat Compromí-Podem que no és el mateix.

Anònim ha dit...

Afegir que el PP local ha quedat quasi tres punts per baix de la mitjana autonòmica, que de per sí ja és baixa ... per a tirar coets no pareix, no ?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Totalment d'acord. Però ens pensàvem que els lectors convindrien amb nosaltres que com a principi es va presentar com a nom principal i primer Bloc Nacionalista i les dues darreres com a nom principal i primer Compromís hem decidit per no fer una sopa de lletres quilomètrica que se'n eixia del marc de la il·lustració posar Bloc-Compromís en entendre que és el nom que més s'adiu i el que més representa als militants d'aquest partit a Tavernes.
No hi ha res més ni cal buscar cinc peus al gat.

Anònim ha dit...

Pensant a nivell nacional, s'han assolit 9 diputats amb Compromis-Podemos, pense que s'hauria de fer anàlisi en gelat i forçar pactes abans d'eleccions, que després resulten molt beneficiosos per al que la ciutadania vol espresar a les urnes. No te cap sentit que UP-EU tInga quasi 1 Milio de vots amb 2 diputats. Amb això vull dir que si s'hagueren unit Compromis/Podemos/EU-UP, egos a banda, hui hi hauria una majoria clara i comoda per formar govern, que a hores d'ara resulta quasi ingovernable.
Si s'arribara a altres eleccions, en maig, espere que es forje major coalició d'esquerres.
Gràcies per escoltar el que el poble demana als politics.

Anònim ha dit...

Tampoc és igual BLOC que Compromís (Iniciativa + BLOC) que Compromís + Podemos.
És logic que com més coalició es traguen més vots.
Si en estes eleccions s'haguera presentat BLOC en solitari segurament haguera tret menys vots que presentantse amb Iniciativa i amb Podemos.

Anònim ha dit...

Hi ha que canviar la llei electoral perquè no es perguen tants vots i tots tinguen el mateix valor.