L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 22 de desembre del 2015

L'alcalde deixa sense efecte el punt de regulació de l'us de les armes en la Policia Local

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha signat el decret que deixa sense efecte el punt 16 de les noves condicions laborals dels agents, el que regulava l'ús de les armes de foc en els agents de la Policia Local.
 
Com vam explicar en sengles articles ací en la Cotorra les noves condicions laborals, tal com va confirmar i aclarir l'alcalde en declaracions a la premsa, contemplaven que tant els agents dedicats a fer tasques administratives d'atendre al ciutadà en els locals de la policia com aquells que estaven donant xarrades en col·legis i instituts no portarien armes durant eixes xerrades. L'alcalde sempre havia deixat ben clar que de cap manera anava a permetre que les patrulles de seguretat ciutadana treballaren sense la pistola. 
 
L'objectiu del govern municipal era potenciar una Policia Local de proximitat al ciutadà, però la interpretació donada per sindicats i algun partit de l'oposició era que l'ús de les armes seria a discreció i segons la decisió de l'intendent, que era l'encarregat de designar els agents amb armes, i això podria suposar una indefensió per al Grup Operatiu en casos de perill.
 
L'alcalde en manifestacions a la premsa considera que s'ha donat una interpretació interessada i incorrecta del decret, però per la seua banda no hi havia cap problema a modificar-lo. 
 
També ha recordat que s'ha explicat per activa i per passiva en quines condicions i en quins casos els agents no usarien armes (en les tasques administratives d'atenció al ciutadà i les xerrades de formació a col·legis) però deixava ben clar que mai no hi hauria cap cap agent de patrulla sense arma.
 
Jordi Joan va manifestar en la premsa també que mentre fora alcalde eixa circumstància de que uns agents patrullaren sense arma no es donaria, però com que semblava ser que no quedava clar per alguns, s'havia eliminat el punt de les condicions laborals seguint la pràctica d'un govern municipal i una alcaldia dialogants i sense problemes per escoltar i rectificar.