L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 20 de desembre del 2015

Compromís denuncia falta d'interes del Govern de Rajoy per l'agricultura i ramaderia valenciana



Compromís a través del senador Carles Mulet ha denunciat la “falta d’interès” del govern de Rajoy del PP en la nostra agricultura i ramaderia com demostra les desenes de preguntes sense contestar. Segons Mulet això implica “que no han estudiat les denúncies del sector i els greuges patits i per tant no s’han adoptat mesures en cap sentit”.

En aquesta legislatura Compromís ha presentat més de 2.000 preguntes i se n’han quedat sense respondre centenars, com les d’ajudes a la carn de boví de llet, conill, pla renove de maquinària, morrut de les palmeres, salinització d’aigües de reg, la mosca de la fruita, el mosquit tigre, la falta de vigilància de plagues, preus mínims o la proliferació de robatoris.

Aquesta actitud exemplifica la falta de sensibilitat del PP per l’agricultura mediterrània i, especialment, per la valenciana, ha assegurat Mulet, mentre s’han bolcat en els problemes dels productors de llet continentals i no s’han pres el mateix interès en casos com el veto rus als nostres productes, que és un veto polític. 

Compromís considera que això és un clar exercici de sectarisme on la nostra agricultura, és moneda de canvi per coses que res tenen a veure amb l’agricultura i països com Turquia, o el Marroc. 

Compromís va interpel·lar el passat octubre el secretari general d’Agricultura i Alimentació demanant controls d’entrada a productes que podrien afectar l’agricultura valenciana, i va reclamar mesures per la falta de control de plagues i regulació en els ports d’entrada a les importacions de tercers països o de zones en les quals s’han detectat plagues. 

Compromís coincideix amb el sector agrari en que “no existeixen suficients controls”, i per això insistirà en el Parlament Europeu i a les nostres institucions per forçar a la UE “a l’establiment d’inspeccions en origen i a mesures de control addicionals en aeroports amb l’entrada de vegetals, l’exigència de formació i controls sanitaris”.