L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 29 de desembre del 2015

El PP va deixar més de 13.000 peticions de renda garantida sense resoldre



El PP va deixar un total de 13.201 peticions de Renda Garantida de Ciutadania sense resoldre, acumulades des de l'any 2008. Un fet que es pot considerar com a molt lamentable en tractar-se d'ajudes d'emergència, amb una quantitat mínima, però a les quals les famílies s’acullen quan ja no tenen cap tipus de prestació. 

L’anterior govern del PP a la Generalitat va deixar aquestes 13.050 peticions sense haver fet cap proposta de resolució, la qual cosa significa que es van deixar en un calaix sense valorar. 

Les peticions comencen a acumular-se a partir del 2013 i eixe mateix any ja es queden sense resposta 838 a Alacant, 120 a Castelló i 1246 a València. També que a partir de 2012 es modifiquen els criteris d'adjudicació i amb els nous criteris es redueixen moltes rendes. Així en el 2011 la mitjana de les rendes es concedeixen per a sis mesos, en el 2012 són per a tres mesos i algunes vegades a un mes. 

També el PP va disminuir la partida destinada al pagament de la Renda Garantida en 5.200.000 euros (era de 23,7 milions i va passar a 18,5) i es dona la circumstància que el PP deia que la partida no s’acabaria per la falta de sol·licituds, quan la realitat era que milers estaven en calaixos sense resoldre. 

La Generalitat va arribar a deure 5.740.000 euros als ajuntaments, els encarregats de gestionar i concedir les ajudes, cosa que era un ofegament de les administracions locals que es veien obligades en algun cas a a paralitzar el pagament per falta de fons. 

El País Valencià és la comunitat que menys invertia durant el govern del PP en Renda Garantida: 4’6 euros per habitant, mentre Madrid invertia 13’1 euros, Catalunya 23 euros o Andalusia 10,8 euros.