L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 13 de desembre del 2015

Rafael Vidal Madramany, fill adoptiu de Tavernes, ha faltat

Rafael Vidal rep de l'alcalde el nomenament de fill adoptiu

Ens ha deixat el fill adoptiu de Tavernes, En Rafael Vidal Madramany. El vetlatori es fa el Tanatori de Juani, del carrer la Barca, i el soterrament està anunciat per a demà dilluns a partir de les 11'30 hores en l'església de Sant Pere.

L'Ajuntament de Tavernes, en nom de tota la ciutat, s'uneix al dolor de la família i ha manat que les banderes onegen a mitjan pal. La corporació vallera, en sessió plenària celebrada el dia 11 de novembre del 2013, l'havia nomenat fill adoptiu de Tavernes en reconeixement de la gran tasca feta a la nostra ciutat.

La Cotorra de la Vall expressa a la família el condol de tot el nostre equip. Descanse en pau.


Les banderes onegen a mitjan pal

Rafael Vidal Madramany va nàixer a Albaida el 24 de juliol de 1922. Estudia Farmàcia a Granada i a Madrid on es llicencià en el 1945. Arriba a Tavernes l’agost de 1947 als 25 anys i el 1948 aprova l’oposició de Farmacèutic Titular. Es jubila a Tavernes l’any 1987.

En aquest 39 anys se’n fa càrrec del control d’aigües per a consum i posa en marxa la cloració de les aigües a Tavernes, on fins i tot va idear un aparell per a la cloració. Va ser el responsable de que les fonts públiques, (la de la Plaça, la de la Bola, la dels Gitanos...) que es proveïen del Clot de la Font i passaren a ser d’aigües potables. 

Com a Farmacèutic Titular s’ha ocupat de la salut dels valler en fer les tasques del control d’inspecció de forns de pa, bars i cantines, tendes d’ultramarins, subministrament de medicaments majoritàriament fórmules magistrals a la Beneficència Municipal. A la seua tasca com a Farmacèutic Titular va afegir la Inspecció de les piscines i el control de l’aigua del mar. 

Des de l’any 1947 fins el 2002 i com especialista en anàlisi clínic va col·laborar en la diagnosi de l’Anquilosloma i la Leptospira, causants d’una parasitosi produïda en el treball de l’arròs a Tavernes. 

Persona molt vinculada al món cultural, ha acollit a sa casa a molts estudiants i persones interessats en estudis socials i de població, sempre disposat a ajudar. Alguns universitaris de Tavernes ho són gracies a la seua ajuda. 

Va ser promotor i impulsor de l’ús més racional de l’aigua amb els motors de reg per degoteig i es president d’honor de la Comunitat de Regants del Pou del Raconás. Jutge de Pau del 1972 al 1977 va resoldre molts conflictes alhora que sempre ha estat defensant els interessos de Tavernes.

3 comentaris:

Xelo Palomares ha dit...

Descanse en pau després d'una vida plena.

Enric Estruch ha dit...

Un gran home i un gran valler d.adopció però sobre tot de cor. Descanse en pau.

JOPECO ha dit...

UNA GRAN PERSONA,BON AGRICULTOR,FARMACEUTIC I PERSONA MOLT CULTA.