L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 9 de desembre del 2015

L'Església financia 13TV amb els diners que rep de l'Estat vía IRPF


Els bisbes han estat finançant en els últims anys la seua cadena de televisió 13TV amb els diners recaptats de l'impost sobre la renda corresponent als contribuents que marquen la casella de l'Església.

Això es desprèn de la memòria que presenta anualment l'Església catòlica al Govern, memòria a la qual ha tingut accés la revista "Tiempo" i on els bisbes han de justificar la destinació dels fons rebuts a través d'IRPF i com es reparteix aquests diners.

Podeu llegir la memòria anual en aquest enllaç:

http://www.tiempodehoy.com/espana/las-cuentas-de-la-iglesia-al-desnudo

Segons aquest document, en el 2013 la Conferència Episcopal va injectar a la cadena un capital de 5,9 milions d'euros que figuren dins de l'apartat “activitats pastorals nacionals” i que arriba a un total de 7,7 milions. No es tracta de la primera injecció d'aquest tipus, car en el 2012 ja van destinar 4 milions a cobrir el forat deixat per una canal que només genera pèrdues.

Es tracta d'una pràctica que, segons la revista "Tiempo", s'ha repetit en els últims anys. Segons el portal InfoVaticana, que replica la informació aportant noves dades, la Conferència Espiscopal Espanyola va tapar el forat deixat pel mitjà de comunicació transferint via IRPF una xifra propera als deu milions d'euros.

Es tracta d'un finançament que ha romàs opaca en els últims anys i que els bisbes han negat en reiterades ocasions, però que queda al descobert vist el document de justificació de despeses al que ha tingut accés la publicació.

Aquest mitjà explica que “l'Administració no va facilitar en primera instància la informació, sinó solament després que el Consell de Transparència estimara una reclamació presentada sobre l'accés a aquesta documentació”. A més, denuncien que la justificació de despeses és “una mera explicació” on “no s'aporten factures sobre aqueixes despeses o justificants de les diòcesis dels sous que reben els sacerdots i bisbes”.

El passat octubre el Govern de Rajoy va salvar de la ruïna a 13TV amb l'adjudicació dels nous canals de definició estàndard. La cadena episcopal va perdre en 2014 un total de 12,1 milions d'euros acumulant unes pèrdues superiors als 34 milions d'euros en tan sols tres anys.
Segons el diari digital "publico.es"

1 comentari:

Anònim ha dit...

Yo pongo en mi declaración que quiero apoyar a la iglesia y me parece muy bien que lo inviertan en información. Además los programación del 13TV me encanta.