El PP va aprovar en la passada legislatura subvencions en convenis plurianuals per valor de 99 milions. El nou consell haurà de sufragar els 43 milions d'euros pendents de 47 convenis plurianuals que arriben molts fins al 2024, cosa que suposa per a l'àrea de Cultura de la Generalitat una despesa de 5,5 milions d'euros en el 2016.
El 16,5% del pressupost del 2016 en Cultura (84,3 milions d'euros) anirà a parar a les subvencions plurianuals de 36 municipis, dels quals 30 estaven governats pel PP en el moment de l'adjudicació. El municipi més beneficiat és Teulada, població del que fóra vicepresident del Consell en el moment de la signatura i exalcalde del municipi, José Ciscar, amb 7.865.744 euros. Li segueix Llíria, amb dotació per als locals socials de les dues bandes (5.250.000 euros) i Alcoi, per al Centre dels Arts (3,5 milions) i el Teatre Calderón (5,85 milions).
València ciutat rep 6 milions d'euros, mentre Castelló i Alacant freguen els 20 i 10 milions d'euros. La construcció del Museu de la Sal i un teatre a Torrevella rep 6 milions; els auditoris de Catarroja i Vila-joiosa 3,7 i 3 milions d'euros; la construcció de la biblioteca pública de Vila-real, 2.425.000 euros; el nou centre sociocultural de Xàtiva 1,8 milions; les societats musicals de Casinos i Montroi, 1,6 i 1,4 milions d'euros respectivament.
Torrent, poble de la consellera de Cultura en el moment de la signatura i ex alcaldessa del municipi, María José Català, destaca per tenir acords ‘menors’ amb tres entitats: Teatre del Saló Parroquial de l'Església de l'Assumpció i els nous locals per al Cercle Catòlic i la Unió Musical amb 750.000, 600.000 i 550.000 euros, respectivament.
Altres municipis inclosos en la llista són Almoradí, Beniarjó, Benigànim, Xulilla, Xiva, Cullera, Dolores, Ibi, la Llosa de Ranes, Montfort, Navaixes, Onil, Ontinyent, Orxa, Pedreguer, Pobla Llarga, Vilallonga, Xàtiva, Sogorb i Foios.
No cal ni dir que aquest acord del Consell del PP compromet als tres futurs governs autonòmics valencians, incomplint el més elemental codi ètic d'una democràcia en privar de recursos als futurs gestors.
Aqueixa manera d'actuar ens recorda el cas de Tavernes, quan el PP “va cobrar” el cànon de l'aigua potable per avançat fins al 2024, deixant sense aqueix recurs als governs de Tavernes fins a aqueix any.
1 comentari:
Pues ara que tenim un govern del mateix color que el de la Generalitat hi ha que aprofitar i fer el mateix "fer com fan no és pecat"
Publica un comentari a l'entrada