L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 15 de desembre del 2015

Demarcació de Costes inicia la reposició de sorra per regenera la platja de la Goleta

El Ministeri de Medi Ambient, a través de la Demarcació de Costes, ha iniciat els treballs de regeneració de la platja de la Goleta que duraran al voltant d’un mes. Tal com ací vam avançar fa una setmana, s'havien iniciat els treballs en diverses platges de la Safor (Piles, Bellreguard) i la previsió era continuar per la Goleta.

El cap de la Demarcació de Costes, Vicent Ibarra, ha anunciat a l’Ajuntament l'inici d'unes obres que tenen com a objectiu recuperar la línia de costa afectada pels darrers temporals, cosa que es farà reposant l'arena arrossegada en aquesta zona nord del litoral de Tavernes. Les obres les du a cap l’empresa Dragados SA.

Reprenent allò que vam dir fa una setmana, el Centro de Estudios y Experimentación de Obras Públicas (Cedex) del Ministeri proposa com actuacions de futur i si es vol fer front al problema de manera definitiva prolongar en forma de L de 80 x 60 metres l'espigó situat a la Gola de l'Estany, en el terme municipal de Cullera, i complementar el treball amb l'aportació de més de dos milions de metres cúbics d'arena en la franja que comprén El Marenyet, l'Estany de Cullera i la la platja de Tavernes, amb especial dedicació a la zona de la Goleta.


L'objectiu és que la infraestructura servesca de barrera que evite el trasllat de l'arena al mateix temps que fóra un element que ajudara a acumular-l'en les platges del sud de Cullera (Brosquil) i la Goleta.

L'informe coincideix amb el que moltes vegades havíem comentat, i que es "vox populi" entre la gent de Tavernes que els problemes de la Goleta van començar amb la construcció del dics del Xúquer a Cullera, i va ser a partir d'aleshores quan va començar l'afecció a les platges del sud, el Brosquil (a Cullera) i la Goleta a Tavernes.

De tota manera hi ha altres dades de l'estudi que són ben preocupants: si no es donen solucions cap a l'any 2050, la costa pot retrocedir fins els 14 metres a Tavernes, metres que se sumarien als que ha ha retrocedit la platja des de fa més d'una dècada, com demostra aquesta fotografia de principis dels anys 2000.
 


1 comentari:

Anònim ha dit...

Tornen a tirar els diners al blau de la mar.