L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 26 de desembre del 2015

PLENARI DE DESEMBRE 2015: Tavernes s'adhereix al Pacte dels Alcaldes impulsat per la UE sobre el clima i l'energia.


L'Ajuntament de Tavernes, a proposta de Compromís i per unanimitat dels partits, va aprovar en la sessió plenària de desembre adherir-se al Pacte dels Alcaldes per al clima i l’energia que impulsa la Comissió Europea i que està reconegut com a un instrument clau de la Unió Europea en l’estratègia de l'adaptació al canvi climàtic i de la seguretat energètica. 

Cal saber que el Pacte dels Alcaldes sorgeix a iniciativa de la Comissió Europea després de l'adopció, en el 2008 d’un paquet de mesures de la Unió Europea sobre canvi climàtic i energia.

La finalitat és donar suport a l'esforç de les autoritats locals en l'aplicació de polítiques d'energia sostenible, remarcant que els governs locals exerceixen un paper decisiu a l'hora d'atenuar els efectes del canvi climàtic, més encara si considerem que el 80 per 100 del consum energètic i les emissions de CO2 està associat a l'activitat urbana.

Les ciutats i regions que s'hi adherisquen es comprometran oficialment a reduir les seues emissions de CO2 en més del 20 per 100 per a 2020 mitjançant la creació de plans d'acció a favor de fonts d’energia sostenibles.

La proposta del govern municipal de Compromís serveix perquè Tavernes se sume a l'única iniciativa que mobilitza actors regionals i locals entorn del compliment dels objectius de la Unió Europea, i és per això que les institucions europees defineixen el Pacte dels Alcaldes com un model excepcional de governança multinivell.