L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.445
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 31.722

dissabte, 26 de desembre de 2015

L'Ajuntament du a cap la primera fase de millora de la Torre de Guaita


L’Ajuntament de Tavernes ha finalitzat la primera fase de les obres de restauració i posada en valor de la Torre de Guaita amb l’objectiu de “revitalitzar i dinamitzar l’entorn i convertir-la en un producte turístic atractiu”.

Un objectiu que contempla el projecte és que l’espai puga ser usat pels valencians i visitants com a lloc d'activitats en contacte amb el mitjà natural costaner, cultural i siga el lloc on poder gaudir d'activitats tradicionals i populars.


També, i atés que la torre és un monument BIC, vol potenciar-se com a centre d'activitats turístiques sostenibles que faciliten una visió global de la xarxa de "torres vigies" del litoral valencià. 

Actualment s’han executat un conjunt d’obres, que podríem considerar com a la primera fase i que servir per adequar i netejar els voltants, i pavimentar els vials que porten fins a la mateixa. En una segona empenta es restaurarà el monument i es durà a cap la senyalització i instal·lació del mobiliari a l'àrea de la torre, així com la informació i interpretació dels aspectes històrics i culturals de la torre i l'habilitació d'itineraris per a discapacitats i una senyalització i informació adaptada als invidents. 


Un dels elements que més criden l’atenció és el mural de ferro que decora un dels murs del vial que uneix la torre amb l’espai conegut com “la Torreta” i on fent servir el bufador de soldadura s’han dibuixat diverses escenes que fan referencia a la funció de vigilància de la torre i altres imatges simbòliques referides a la Valldigna. 

 
El projecte ha tingut un cost de 50.000 euros dels quals la meitat corresponen a una subvenció de la Generalitat