L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 17 de desembre del 2015

El preu de la fruita a Andorra

La llei electoral prohibeix, des del dimarts 15 de desembre, la publicació, difusió o reproducció d'enquestes o sondejos electorals de qualsevol tipus. La norma jurídica que estableix aquesta prohibició es troba totalment obsoleta en datar de l'any 1985 (30 anys!!!!) quan encara no existia Internet a Espanya ni l'accés immediat a la informació de la qual ara disposem en el món globalitzat en el qual vivim. 
 
No obstant açò, Internet, la picardia i el fam d'enquestes entre el públic en la recta final d'aquesta campanya han convertit aquesta prohibició en alguna cosa completament inútil.
 
La norma jurídica no diu res sobre publicar informació del preu dels aliments, el preu del quilo de pintura o sobre les cançons favorites els espanyols ressaltades per colors en els dies previs a les eleccions.
 
Amb açò es difon unes dades sobre el preu dels aliments que, per una qüestió d'atzar, coincideixen amb els resultats de les enquestes diàries que es publiquen en el Periòdic d'Andorra i altres mitjans estrangers coincidint amb els dies previs a la jornada de reflexió.
 
Amb el hashtag #DisfrutaLaFruta i emprant fruites que recorden als colors de les diferents formacions, la web demoscópica Electograph difon des d'aquest dimarts en Twitter l'aparent bolcada que s'observa en el lliure mercat de la fruita a Andorra: Les albergínies ja cotitzen a un punt de les maduixes i l'aigua i la taronja ja no copen el 50% de la demanda del mercat. 
 
Segons El Mundo.