L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 17 de desembre del 2015

Els agents de la policia local dedicats a patrulles i tasques de seguretat portaran la seua arma



¿Algú ha vist algun policia local de Tavernes de la Valldigna patrullant sense pistola? Mentre jo siga alcalde, els i les policies locals de Tavernes que treballen en els grups operatius duran pistoles” és la resposta que en el seu facebook ha donat l’alcalde, Jordi Joan, a les preguntes que alguns veïns del poble li havien plantejat davant una campanya promoguda en internet on s’acusava a Compromís de deixar sense protecció als agents. 

L’alcalde ho ha deixat clar: L’ús de la pistola no afectarà, no va a canviar res, per als agents que patrullen els carrers, per aquells que es dediquen a tasques de seguretat ciutadana o de regular el trànsit a la ciutat.Jo no em planteja que cap policia local de Tavernes puga patrullar sense pistola” ha manifestat també l’alcalde al diari Levante-EMV o siga que es desprén clarament que les dotacions diurnes i nocturnes sí  que disposaran d’arma per actuar si cal. 

L’alcalde ha aclarit també que “una altra cosa són els agents interins, que no poden dur armes de foc, encara que sí que poden dur altres armes de defensa, o en el cas que els agents vagen a una escola a donar classes d'educació vial als xiquets”. Tampoc durien arma els agents que, dins de les oficines de la policia local, es destinen a tasques administratives d’atenció al ciutadà. 

L’alcalde en el facebook ha indicat que tota la campanya orquestrada “prové de filtracions interessades a la premsa dins de la negociació que es du a cap de les condicions laborals del 2016 i es van fer quan encara no hi havia res decidit” 

El decret de l'Ajuntament el que diu és que poden haver-hi cassos on l'agent no porte arma arma, però òbviament serà en condicions molt especials, com són quan es va a donar classes d’educació vial a les escoles de Tavernes, cosa que sol fer tots els anys, o a xerrades sobre violència de gènere o de prevenció de drogadicció als instituts, que també se n’han fet, o bé perquè l’agent puga patir una malaltia que és incompatible amb l’ús de l’arma. 

Una cosa ha deixat ben clar l’alcalde: Tot l’ús d’armes comptarà amb una estricta regulació i serà el cap de la Policia Local qui decidirà quins agents i en quins serveis de seguretat i patrulla podrán disposar de l’arma. 

El diari Levante-EMV publica avui que la mesura “ha despertat indignació en molts veïns en les xarxes socials”, però cal dir també que encara que s’ha obviat, en les mateixes xarxes socials hi ha molts veïns que veuen encertat que els agents no duguen armes en casos com els esmentats de donar classes o fer xerrades en els centres educatius.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo veig bé que les armes les porten quan patrullen i facen treballs de nit o de controls o altres de seguretat com es diu que serà. Mire prou encertat que no es porten en situacions com les que es diu d'accions o servicis escolars o donar cursets i tinc que dir que no veig quin profit té portar pistola davant de xiquets i xiquetes d'escola.

Anònim ha dit...

Hi ha molta informació contradictoria pel poble al voltant de este tema.
Podrieu publicar el decret per informar d'una forma transparent i deixar les coses clares.
L'ajuntament també podria publicar la seua proposta per tranquilitzar a la població.