L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.496
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:39.065

divendres, 11 de desembre del 2015

El diiumenge a les 19 hores la Casa de la Cultura acull la interpretació de les tres obres finalistes del concurs Solfes de la Mediterrània

El diumenge, dia 13, a les 19 de la vesprada està anunciada la interpretació de les tres obres finalistes de la segona edició del Concurs de Composició "Solfes de la Mediterrània" i que té com a bases els versos de la poetessa vallera Encarna Sant-Celoni Verger. La veu als versos de l'autora la posarà el tenor Ignaci Aparisi Doménech acompanyat del grup musical Llevant Ensemble.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tavernes i el grup musical Llevant Ensemble coorganitzen per segon any el concurs de composició "Solfes de la Mediterrània" i per aquesta edició s’ha escollit l’obra de la poetessa i traductora Encarna Sant-Celoni Verger (Tavernes de la Valldigna, 1959).

El concurs pretén estimular la composició en valencià, així com l’escriptura de poesia i ha estat obert als autors musicals de qualsevol de les 13 nacionalitats dels països on es realitza el Festival Sete Sóis Sete Luas, que té a la capital de la Valldigna una de les 30 seus. 
 
"Existeix molt poca música per a quintet de vent i en valencià, i és especialment escassa pel que fa a la producció per a ensemble de música de cambra", explica el membre de Llevant Ensemble Josep Antoni Alberola. "Amb aquest concurs, edició rere edició, volem crear un corpus de música amb cantants a partir de textos de poetes valencians."
 
La composició per a quintet de vent i tenor compta amb tres moviments que posen música a tres poemes de l’autora. Segons descriu F. Bononad, que ha participat en la selecció dels poemes del concurs junt amb l’autora, "la veu d’Encarna convoca els plaers dels sentits. La seua poesia és un xiu-xiu, un soroll suau i continuat. Una veu que a cau d’orella et diu: Viu, viu! No passes la vida fent la viu-viu. No vages tirant, vés fent. Amb poc, econòmicament”. 
 
La Mediterrània, la mar de Tavernes sempre és a la seua obra. Des de 1991 fins a 2015, des d’Arran de pantomima a Els déus no abandonen Antoni, aquest últim un volum col·lectiu dedicat a Antoni Ferrer. "La poesia d’Encarna Sant-Celoni és simple, no fàcil. És poesia litoral. La mar sempre hi és; com un so suau i continuat, como una boca, com una vora que t’acarona i et diu: “Viu, viu! Fes-te a la mar” sintetitza Bononad.