L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 10 de desembre del 2015

Col·lectius i associacions feministes desmunten el vídeo electoral del PP sobre violència de gènere


Una trentena d'organitzacions i col·lectius especialitzats contra la violència de gènere han qualificat com a "irresponsables" els missatges electorals del PP sobre violència de gènere i denuncien que "no solament oculten la realitat de les violències contra les dones, sinó que pretenen disfressar la falta de compromís i diligència del govern amb la seguretat i la justícia envers les dones".

Les organitzacions pertanyen a l'Observatori Estatal de violència contra les dones i han qualificat com a "actitud complaent" la del govern del PP i de ser una reculada en la lluita contra la violència de gènere unida a "les retallades pressupostàries, la falta de millora en les lleis contra la violència masclista, la falta en la millora de l'àmbit judicial, el desistiment en tasques de sensibilització i la negativa de reparar el dany a les dones supervivents".

El manifest  critica la falta de voluntat de col·laboració del Govern amb la societat civil atès que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ni tan sols ha convocat les reunions preceptives de l'Observatori Estatal de violència contra la Dona i del Consell de la Dona.

Aquests grups feministes desmunten les afirmacions del vídeo electoral del PP sobre la labor del Govern contra la violència de gènere i adverteix que "l'exaltació de la seua mala gestió en els últims quatre anys, sense una crítica responsable, augura el pitjor per als pròxims anys si tornen a governar".

Les organitzacions signatàries demanen a la població que no voten partits que no incloguen en els seus programes mesures per a acabar amb la desigualtat i la discriminació contra les dones i ni a qui pense que la violència masclista es resol amb demagògia o mesures que no aborden els autèntics problemes relatius a la seguretat de les dones.

Algunes dades

Cal dir que el video del PP tampoc no diu res del retall en el programa específic de prevenció de la violencia machista, un retall del 26% des del 2011. Per a l'any que ve, que ha pujat la xifra a 25'2 milions, es queda prou darrere dels 32'4 milions de fa quatre anys.

La partida dedicada a igualtat entre sexes, que en el 2016 tindrà un 40% menys de recursos respecte al 2011 després del retall del 5%.
Tampoc ha dit res que l'assistència a les dones depén dels centres d'atenció, emergència, suport, acollida i recuperació de la víctima, i que són gestionats per punts i centres municipals que poden veure's sense finançament adequat per la reforma de la Llei de Règime Local del 2013.