L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 10 de desembre del 2015

ACTUALITZAT: El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, visita Tavernes



El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, de Compromís ha visitat avui Tavernes en una visita de treball on s’ha reunit amb representants del món empresarial i associacions de la ciutat. 
Abans de la reunió, Enric Morera s’ha reunit amb l’alcalde Jordi Joan al seu despatx i junt a regidors del govern de Compromís han estat analitzant diverses qüestions i temes relacionats amb la nostra ciutat, i sobre els quals l’alcalde ha volgut que la segon autoritat del País Valencià tinguera un coneixement directe i de primera mà.

Posteriorment ha visitat la seu del Viver d’Empreses, a l’antic Hospital, on ha compartit uns moments amb els emprenedors i s’ha interessat pels seus projectes. L’alcalde ha destacat que “un dels objectius del govern és canviar el model productiu que no es fa d’un dia per a l’altre, però això sí, s’ha de fer de la mà dels empresaris, dels mitjans i dels xicotets empresaris, i d'ací la motivació a la visita al Viver d’Empreses”.

Al Saló de Plenaris ha mantingut com a acte final una reunió on també han acudit els alcaldes de Benifairó i Xeraco i el president de la Mancomunitat de la Valldigna. L'alcalde ha presentat al president i ha remarcat que la visita emmarca  en “voler acostar les institucions al poble i que el poble s’acoste a les institucions. En el cas de hui estem parlant de les Corts Valencianes, el poder legislatiu valencià on es representa la voluntat del poble valencià i què millor que tindre el seu president ací a Tavernes perquè puga explicar quina és la missió de les Corts”. 

 Enric Morera ha explicat les funcions i treballs que duen a cap les Corts Valencianes, quins són a grans trets els objectius que te marcat el govern valencià en la present legislatura i que xifrava sobre tot en impulsar un nou model productiu per als valencians que ens allibere de la crisi, la defensa de la petita i mitjana empresa, la que està en contacte amb els veïns i ja a un altre nivell esmentava la reivindicació d’un millor finançament. El president ha manifestat que “l’experiència que ha dut a terme l’Ajuntament de Tavernes de reduir el dèficit, de millorar l’eficàcia interna, de pagar en temps i forma els proveïdors i el Viver d’Empreses que hem visitat són elements molt interessants per a encetar un nou camí, un nou govern al costat de les persones”

Enric Morera ha remarcat que “venia a aprendre” i que allò que l’interessava era escoltar els assistents, saber dels seus projectes, la seua visió de les coses i quines són les necessitats reals que té avui diu la societat valenciana. En aquest moment s’ha obert un torn de preguntes i explicacions, on han intervingut representants d’AVA, del sector empresarial local i del sector turístic per explicar les seues visions i demanar algunes iniciatives legislatives que caldria en les nostra terra, de les quals el president ha pres bona nota. 

Els alcaldes de Xeraco i Benifairó han intervingut igualment per tractar punts concrets del seu municipi, mentre l’alcalde de Tavernes, a instàncies d’una intervenció sobre la necessitat de millorar alguns aspectes legislatius i que feien referencia a la polémica llicència sobre una possible gasolinera al nucli urbà, va voler informar amb detall al president de l’estat d’aquesta qüestió. 

Jordi Joan explicava al president com l’any 2011 el govern central va llevar als Ajuntaments qualsevol potestat o dictar alguna norma que fera referència als hidrocarburs, de manera que no es pot indicar en els PGOU cap impediment, i amb la qual cosa els ajuntament estan en la pràctica nugats a l’hora de poder impedir aquestes activitats ni tan sols en base als possibles perjudicis per a la seguretat, la salut o la depreciació des habitatges afectats.
En un altre punt i en parlar de projectes necessaris, sorgia el projecte del Vaca, del qual Jordi Joan indicava que "el futur de Tavernes depén del projecte del Vaca, perquè mentre no estiga executat no es podrà executar el Polígon del Pla 2, ni regularitzar el Vergeret ni iniciar el Pla Marjaletes-Fontetes, aixi com la ronda de circumval·lació". L'alcalde li va remarcar al president que el projecte del Vaca "estava qualificat d'urgent i prioritari en el Pla Nacional del 2001", amb la qual cosa han passat vora 15 anys i no s'ha fet res.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una visita molt interesant.