L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 19 de desembre del 2015

Compromís-Podemos rebenta la Fonteta en l'acte que tancava la campanya

Centenares de personas ven el mitin de Podemos en Valencia fuera del recinto a través de una pantalla.

Ahir a les set de la vesprada començava a la Fonteta l'acte de fi de campanya de Compromis-Podemos. Dins 9.000 persones esperant l'inici de les intervencions mentre quedaven sobre 2.000 persones fora del recinte i moltes es quedaren per seguir l'acte des del carrer amb una pantalla gegant, com es veu a la fotografia de dalt.

Amb el pavelló esportiu de la Fonteta ple i deixant gent fora, la coalició Compromís-Podemos-És el Moment va fer una autèntica demostració de força en el tancament de campanya de les eleccions generals del 20D. Ha mostrat les seues credencials per a aspirar a ser una força hegemònica al País Valencià.

L’alcalde de València, Joan Ribó (Compromís) ha proclamat que “València ha passat de ser la capital de la corrupció a la capital del canvi” en la primera intervenció i ha despertat els aplaudiments més sentits en el públic.

“Tic-tac, tic-tac”, ha comptat el portaveu en les Corts Valencianes de Podem, Antonio Montiel, imitant el que va dir el seu líder Pablo Iglesias al començament d’any en aquest mateix escenari sobre el temps que li quedava a Mariano Rajoy com a president.


Presentat com “el llanero solitario del Congrés”, el cap de cartell a València, Joan Baldoví, també ha esmentat la pel·lícula d’èxit fent una comparança entre l’herència de la legislatura de Rajoy i el que aportarà ‘És el Moment’. “Aquest és un tsunami que arribarà a Madrid. Omplirem el Congrés de palometes del canvi”, ha expressat després de reconéixer la tasca de la seua número 2 de la llista, Ángela Ballester, de Podem. 

“Com va dir Joan Fuster, la política que no fem, ens la fan”, ha alertat Íñigo Errejón (Podemos) que ha fet mitja intervenció en valencià després de destacar que siguen l'únic partit que no tanca la campanya a Madrid. “Catalunya, Galiza, Euskadi, País Valencià”, ha anat anomenant les nacionalitats històriques i ha donat pas a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Ens hem alçat i no ens tornaran a fer abaixar els braços. Som poble”, ha proclamat citant el poeta valencià Vicent Andrés Estellés. Acte seguit ha donat les gràcies a la líder de Compromís, Mónica Oltra, per "tornar la dignitat a Raimon i a les víctimes del metro". 


Hem rebentat la Fonteta”, s’ha enorgullit Oltra. Després de defensar la tasca de Baldoví durant aquests últims anys en el Congrés, ha ressaltat el canvi de polítiques socials que es fa des de la Generalitat on és vicepresidenta. I ha assenyalat: “Recuperarem els diners robats”. En un moment del seu discurs Oltra ha al·ludit Compromís i Podem que es van presentar separadament a les autonòmiques com “la primera força en el parlament valencià”. "Pablo, els valencians anem a fer-te president", li ha dit a Iglesias.

Presentat amb un vers de Miguel Hernández llegit per Oltra, que l’ha fet somriure, Iglesias ha dit que “Espanya ha posat fi a l’arrogància centralista”. Ha al·ludit de manera reiterada “l’Espanya dels pobles” i ha destacat la plurinacionalitat del país. Però, també ha tornat els elogis a Oltra: “Mònica ha demostrat que es pot combatre la corrupció des de les institucions”. Compromís-Podemos ix reforçat amb vista a la cita decisiva d’aquest diumenge. 

Basat en eldiario.es



Ací teniu el vídeo complet de l'acte



3 comentaris:

Anònim ha dit...

Iglesias President!!
Si es pot si es pot!!

Anònim ha dit...

No hi ha res com eixir per la tele i dir a cadascú el que vol sentir i Pablo Iglesias és Doctor en eixa especialitat, se'n diu ciencias políticas.

Anònim ha dit...

Home, d'eixos ni ha en tots els partits i no conseguixen això de fer que cada u escolte lo que vol sentir. A mi el PP per exemple mai m'ha dit lo que volia escoltar.