L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 14 de desembre del 2015

Segons el Mundo el PP guanyaria el 20D i hi ha més equilibri entre PSOE, C's i Podemos


Tres partits estarien ara mateix en una posició d'empat tècnic per a ser el segon partit més votat en les eleccions del 20D, que mantindria al PP com a guanyador però molt lluny de l'èxit del 2011 i estancat al voltant del 27% d'intenció de vot i on no sembla afectar-li ni retallades en educació, sanitat o dependència, ni pujades d'impostos ni escàndols de presumpta corrupció. 

Així el PSOE té una intenció de vot del 20,3% i entre 76 i 81 escons; Ciutadans el 19,6% i entre 62 i 60 diputats i Podem amb el 18,4% i entre 56 i 60 llocs en el Congrés. 

El PP obtindria entre 114 i 119 escons, lluny de la majoria absoluta i lluny del 30% que, gràcies a la llei d’Hondt, els donaria un increment important en el nombre de diputats.

Són les dades de l'enquesta electoral de Sigma Dos per a EL MUNDO, i realitzada entre l'1 i el 9 de desembre, amb la qual cosa ja s'arreplega l'efecte que ha tingut en la ciutadania el debat a quatre televisat fa una setmana.

Aquest sondeig confirma una remuntada de Podemos (amb els partits coaligats arreu de l'Estat Espanyol) que arriba al 18,4% dels vots, enfront del 16,2% que se li adjudicava fa dues setmanes. L'enquesta mostra una reculada de 3,4 punts per a Ciudadanos i que es dóna amb aqueixa pujada de 2,2 punts en el cas de Podemos.