L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 16 de desembre del 2015

No són forats, són cràters econòmics els que va deixar el govern del PP : 400 milions de deute amb Hisenda


El Govern del PP va deixar al nou govern valencià un deute amb l'Agència Tributària (AEAT) que supera els 400 milions d'euros, derivada de l'impagament de les retencions en concepte d'IRPF practicades en les nòmines dels funcionaris, "amb les quals el govern del PP es va finançar". 

Ho ha explicat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, qui ha confirmat que el nou govern es va trobar amb que havia de fer front a un deute de més de 400 milions perquè des del 2012 l'Executiu del PP va optar per quedar-se els diners de les retencions per IRPF de les nòmines dels funcionaris i no pagar a la AEAT, al mateix temps que va sol·licitar un ajornament del pagament.

En l'abril del 2013 el llavors conseller d'Hisenda, Juan Carlos Moragues, va negociar un ajornament amb el Ministeri d'Hisenda i un pla de pagaments que acorda que cada mes el ministeri es quede una mensualitat endarrerida, més 7,2 milions per a anar reduint el deute i s'ajornen les mensualitats corresponents a 2013. 

En l'últim trimestre de 2014, el Consell de Fabra va deixar de pagar el compromès en el pla de pagaments i al març del 2015, el Ministeri es va cobrar 700 milions a càrrec del que es devia. Eixe descompte unilateral, en opinió de l'actual conseller d'Hisenda, va deixar sense liquiditat a la Generalitat i la va col·locar en una gravíssima situació. 

Es va descomptar 700 milions del deute però quedaven 402 milions pendents a pagar a Hisenda del Consell de Fabra, que corresponen a les retencions per IRPF de 2014 i 2015 dels funcionaris de la Generalitat. 

El nou govern ha pres la decisió d'abonar a la AEAT les quantitats, si bé, i a causa de l'elevat volum, encara no s'està al dia, però des de juny el deute s'ha aconseguit reduir en 75,3 milions d'euros. 

Per al conseller Vicent Soler, aquest és "un pufo més de la gestió dels anteriors responsables del PP que ens hem trobat en arribar a la Generalitat. Els 20 anys del PP han deixat la Comunitat com un paisatge llunar on no són forats sinó cràters econòmics".