L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 14 de desembre del 2015

El PP de nou contra l'Academia Valenciana de la Llengua i el valencià


El PP valència, com ja ha fet Ciudadanos, també s'ha llevat la careta en la postura que segueix davant el valencià i especialment sobre la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i les ajudes per al foment del valencià. 
 
Enguany per primera vegada els pressupostos de la Generalitat contemplen un increment dels recursos respecte a pressupostos anteriors per a la promoció del valencià, i que acaba amb les retallades any rere any dels anys anteriors. 
 
I com no, el PP no està conforme i ha presentat diverses esmenes que plantegen les retallades que ells aplicaven i volen deixar en la meitat a les ajudes al valencià. El PP ha presentat una dotzena d'esmenes per a suprimir les subvencions que atorga l'AVL a la promoció de la llengua i que suposa acabar amb les ajudes per a la recerca, el foment de l'ús del valencià en els mitjans de comunicació, les ajudes per al teatre, els llibres en valencià, etc.
 
Les propostes populars afecten negativament l'elaboració de les normativa lingüística que ha de donar els criteris d'una segona edició del Diccionari Normatiu Valencià. Recordem que el PP ja amenace quan era govern amb deixar sense pressupost a l'AVL per la definició lingüística, i no política, que està dóna del valencià. 
 
En plena campanya electoral només existeix en aqueix partit un interès: reobrir el debat identitari i apostar pel secessionisme lingüístic. Les esmenes van en aquest sentit i proposen destinar part del milió d'euros del programa per a reforçar els senyals d'identitat en ajudes per a Lo Rat Penat, la secessionista Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) i la Associació Cardona i Vives com beneficiares de 120.000 euros, mentre Lo Rat Penat a través d'una altra esmena a la Conselleria de Transparència rebria una ajuda de 100.000 euros.

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

El PP no sa llevat ninguna careta,quan a estat a favor dels plantejaments llingüistcs de la A.V.LL.?Si el 90% dels peperos, en casa parlen en castellà als fills.QUe mes vols que et diga?