Organitzat pel Club d’Atletisme Valldigna i comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament es va celebrar ahir una xerrada sobre “Nutrició i Esport” a càrrec del farmacèutic i expert en nutrició Xavier Escrivà Alberola.
L’acte va comptar amb la presència de molta gent jove del club – cosa molt bona i interessant- i va resultar per la banda del conferenciant molt amena, didàctica i aclaridora en molts conceptes que uneixen la nutrició i l’esport.
Xavier Escrivà va deixar ben clar com una bona alimentació, adequada i equilibrada no farà que les marques vinguen afegides perquè cal sumar a més les capacitats i les condicions físiques de cada persona, però si que una mala nutrició va a influir en el rendiment i farà que un esportista no assolisca el seu sostre personal.
Al llarg de la xerrada es va comentar la necessitat de l’equilibri en l’alimentació en base a que cal prendre tot tipus d’aliments per tindre una aportació d’hidrats de carboni, greixos, proteïnes i vitamines totalment equilibrada i que cobreixen les necessitats de l’organisme. Així mateix es va insistir en la importància de la hidratació, sobre tot l’esport a l’aire lliure, recordant que l’aigua es acalòrica però vital, més que el menjar.
Un altre punt que es va tractar va ser l’alcohol i la seua relació amb l’esport. Per dir-ho clar i resumit: ni una gota si practiques esport.
La xerrada ha estat una bona iniciativa del Club d’Atletisme, i profitosa pensem per a la gent jove que hi va assistir perquè els pot donar pautes en la seua alimentació de cara a la pràctica del seu esport preferit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada