L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 10 de desembre del 2015

Xerrada sobre "Nutrició i Esport" a la Casa de la Cultura



Organitzat pel Club d’Atletisme Valldigna i comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament es va celebrar ahir una xerrada sobre “Nutrició i Esport” a càrrec del farmacèutic i expert en nutrició Xavier Escrivà Alberola. 

L’acte va comptar amb la presència de molta gent jove del club – cosa molt bona i interessant- i va resultar per la banda del conferenciant molt amena, didàctica i aclaridora en molts conceptes que uneixen la nutrició i l’esport. 

Xavier Escrivà va deixar ben clar com una bona alimentació, adequada i equilibrada no farà que les marques vinguen afegides perquè cal sumar a més les capacitats i les condicions físiques de cada persona, però si que una mala nutrició va a influir en el rendiment i farà que un esportista no assolisca el seu sostre personal. 

Al llarg de la xerrada es va comentar la necessitat de l’equilibri en l’alimentació en base a que cal prendre tot tipus d’aliments per tindre una aportació d’hidrats de carboni, greixos, proteïnes i vitamines totalment equilibrada i que cobreixen les necessitats de l’organisme. Així mateix es va insistir en la importància de la hidratació, sobre tot l’esport a l’aire lliure, recordant que l’aigua es acalòrica però vital, més que el menjar. 

Un altre punt que es va tractar va ser l’alcohol i la seua relació amb l’esport. Per dir-ho clar i resumit: ni una gota si practiques esport. 

La xerrada ha estat una bona iniciativa del Club d’Atletisme, i profitosa pensem per a la gent jove que hi va assistir perquè els pot donar pautes en la seua alimentació de cara a la pràctica del seu esport preferit.