L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.553
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 35.258

diumenge, 6 de desembre del 2015

Tots i totes som consumidors i ens cal la reforma de la Llei de Millora de la Cadena Alimentària.,



Compromís presentarà a través del seu senador a Madrid una proposta de modificació de la Llei per a la Millora de la Cadena Alimentària “perquè es desenvolupe i desplegue la normativa i perquè el Codi de Bones Pràctiques deixe de ser voluntari i passe a ser obligatòria la seua observança”. 
 
El codi ètic de bones pràctiques és, a priori, una “bona notícia” per al sector, els consumidors i sector de la distribució, però com a consumidors que som hem de dir clar que deixa de ser-ho quan és voluntari. I per això, per voluntari, no ha estat signat per l'Associació Nacional Grans d'Empreses de Distribució (ANGED), que engloba Alcampo, Carrefour, Eroski o El Corte Inglés, ni tampoc per l'Associació de Cadenes Espanyoles de Supermercats (ACES) amb Simply, Eroski-Caprabo, Carrefour, Supercor o Lidl.

Pel contrari, Compromís assenyala que “l'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (ASEDAS), que integra a Dia, Más y Más, Mercadona o Consum sí que ho ha fet. S’han compromés a complir amb la llei i abanderar el seu compliment, el que implica treballar amb contractes, transparència en el mercat, complir la data de pagament als proveïdors i donar seguretat jurídica als productors davant els incompliments actuals" ha explicat Carles Mulet. 
 
 El senador de Compromís considera que això hauria de ser obligatori i perseguir-se les activitats que no incloguen aquestes bones pràctiques però tot falla des del moment que “en plena edat moderna queden com una opció de lliure adhesió”. 
 
No complir eixa bona pràctica fa mal a l'economia de moltes famílies i a la viabilitat de moltes empreses i cooperatives: “els magatzems pirates, el vendre la fruita sense saber el seu preu, els impagaments o la presència d'aliments al mercat sense la traçabilitat adequada” son fets que en opinió de Compromís obliguen a la modificació d'aquesta Llei.

Una cosa tan important per a la nostra economia valenciana i la salut com és l'alimentació, no quede al lliure albir dels grans hipermercats. Qui treballa en la distribució d'aliments ho ha de fer en igualtat i transparència i no mitjançant competències deslleials que no solucionen cap problema, sinó que els creen” ha remarcat el senador de Compromís.